2007-05-22

Det händer saker...

Ojoj... Hur ska jag hinna skriva om allt som händer i mitt liv nu. Det är ju så mycket och då får man ju mindre tid att sitta här framför datorn och skriva också. Är nog rätt bra faktiskt, får ju tillräckligt med datortid på jobbet som det är.

Så... Sen senast har jag: haft ett litet konsultuppdrag som jag löste på ett kreativt och oväntat sätt, börjat jobba på Ericsson (som konsult såklart) på en avdelning som heter OSS och nästan börjat komma igång, träffat en otroligt söt och underbar flicka, varit på StudentOrkesterFestivalen med tre dagars festande i goda vänner sällskap, varit med i Kårtegen som en liten datorbugg och pryttlat och så har jag förstås hunnit träffa vänner, sporta lite, läsa ut en och en halv Harry Potter-bok, tittat på bio och hunnit bränna alla mina pengar (tur att man har myntburken)!

Så, om ni vill veta mer om någon av dessa aktiviteter är det bara att höra av sig, annars så fortsätter jag förhoppningsvis skriva lite oftare här.

Och så har jag förstås lagt upp nya bilder på mig själv - vi tog studiofoton åt Attentec som jag blev nöjd med. Har lagt upp de bästa på http://picasaweb.google.com/anders.ivarsson/Studiofoton så titta gärna in och se hur jag kan se ut i en studio.

2007-05-20

Vintips

I brist på tid och ork att skriva om allting som händer i mitt liv egentligen postar jag en liten rolig bit text som jag fick från Hanna istället. Inte helt omöjligt att orken återvänder senare idag eller när jag inser att jag borde tvätta och gör något annat för att undvika det. Men tills vidare får ni hålla till godo med detta.

Först och främst skiljer man mellan röda och vita viner. Lättast skiljer man dessa båda vintyper från varandra om man skvalpar ut en skvätt av vardera på en vit bordduk. Det vin, som lämnar en gredelin fläck efter sig, är ett rödvin. Vi riktiga kännare kan även på bara smaken avgöra om ett vin är vitt eller rött. De vita vinerna smakar i regel ättika medan de röda smakar stämpelfärg.
Man kan alltså genom att suga på en vanlig kontorsstämpel och sedan jämföra smaken med ett vin konstatera om detta är rött eller inte.

Till fiskrätter, såsom fiskbullar och matjessill föredrar de flesta vitt vin, medan man till kötträtter såsom falukorv och sylta bör ta ett rött vin.

Portvin är ett vin som man serverar i porten. Har man inte någon port, kan man bjuda på det i trappuppgången eller i hissen.

När man serverar torra viner bör man se till att det inte är tvärdrag eller att någon av gästerna råkar nysa, ty i sådana fall dammar vinet omkring i lägenheten. När man serverar ett torrt vin är det därför lämpligt att ha en dammsugare i beredskap.

Om man själv ska bära hem sina flaskor från systembolaget gör man klokt att köpa ett lättvin, så man inte får för mycket att kånka på.

Till vilt bör man välja något vildvin, medan man till grillat och annat vidbränt kött serverar brännvin, renstek sköljer man ner med renat.

Saker som är svåra att säga när du druckit för mycket vin:
Oöverträffat
Innovativt
Preliminärt
Kvastskaft

Saker som är väldigt svåra att säga när du druckit för mycket vin:
Västkustskt
Konstitutionerad
Substantiera
Tillvägagångssätt

Saker som är i stort sett omöjliga att säga när du druckit för mycket
vin:
Tack, men jag vill inte ha sex.
Nej, ingen mer sprit för min del.
Ledsen, du är inte riktigt min typ.

2007-05-08

Bloggande, är det något att ha?

Ptja. Det här med bloggen va. Det verkar lite svårt att komma igång med det just nu när jag kommit tillbaka. Samtidigt är det rätt skönt att sätta sig ner och skriva av sig lite ibland och det är definitivt roligt att gå tillbaka och läsa igenom vad man pysslat med ibland. Men kanske är säsongen lite fel nu - det är fullt med jobb på dagarna, det är fullt med sommaraktiviteter på eftermiddagarna och det är fullt med att träffa vänner och "catch up" på kvällarna. Dessutom har det varit snooker-VM som tagit upp en icke obetydande del av min tid också. Och nu här närmast kommer SOF, med medföljande bygge och pryttel dessutom. Så framåt sommaren kanske det blir mer skrivande, eller så vaknar min skrivarådra idag och jag kommer blogga varje dag framöver. Svårt att veta.

Vad har man gjort sen senast jag skrev då? Jag minns ju inte ens när jag skrev, men troligtvis efter förra helgen. Den här helgen var det födelsedagsfest för Sanna - mycket trevligt. Först fest hemma hos henne med massa trevligt folk, sen en himla trevlig stund på HG och sen tillbaka till efterfesten (givetvis via Statoil och den obligatoriska mosbrickan). Hände väl inte så faslans mycket på efterfesten som jag tyckte var värt att lägga på minnet, men dagen efter var desto bättre. När alla i lägenheten vaknat upp (förvånansvärt tidigt) beslutade vi att titta på Sannas present - krambjörnarna-DVDn. Efter drygt en timme med krambjörnarna på svenska ser vi om den på norska och sen på engelska. Nånstans i mitten dyker bakispizzan upp som vi beställt på nätet och det gör att Fredrik står ut till mitten av den tredje omgången av krambjörnarna innan han byter till något lika meningslöst program på en annan kanal. Men det var trevligt iaf.

Sen har jag bott in mig lite mer på jobbet. Har en massa uppgifter att göra och vi letar uppdrag för fullt. Var uppe i Stockholm på möte i måndags vilket resulterade i två saker. 1) Jag fick en arbetsdag på drygt 14 timmar - hepp! 2) Jag fick känna mig väldigt vuxen när jag satt med min bärbara dator på ett café vid Odenplan och jobbade och sippade Cappuccino, samtidigt som jag gjorde några affärssamtal i min splitternya mobiltelefon (modell ny och liten och allmänt häftig - nej, jag har ingen aning om vad numret är, det är den "senaste"!).

Nu ska jag hämta tvätten och försöka komma i säng tidigt - 14 timmars arbetsdag och sen sitta uppe halva natten för att se snookerfinalen är ingen bra kombination. Tur att jag känner mig pigg och drivande ändå - men man kanske inte ska pusha det genom att sova mindre än 6 timmar i natt igen.

2007-05-01

Hemma igen

Så var man tillbaka i Sverige igen. Det är med delade känslor måste jag säga. Resan har varit helt underbart fantastisk - har du inte följt den och har några timmar att döda kan jag rekommendera mina bilder på http://picasaweb.google.com/anders.ivarsson/ eller för den riktigt envisa, min reseblogg på http://anders-asia.blogspot.com/. Hur som helst - en del blandade känslor är det. Det är jätteskönt att komma hem och få packa upp, det är slitsamt att leva ur en ryggsäck i fyra månader. Det är jätteroligt att träffa alla vännerna igen, dem har jag verkligen saknat. Det ska bli spännande att börja jobba, jag börjar imorgon och ser verkligen fram emot det. Men man känner sig lite rastlös. Man saknar att se nya vyer varje dag, att träffa nya vänner mer eller mindre varje dag, att uppleva nya saker, smaker och lukter och bara ha en underbar tid. Friheten när man reser själv och inte har några planer är svårslagen - jag har aldrig känt mig så totalt i kontroll över mitt eget liv.

Sen jag kom hem till Sverige har det varit fullt upp - framför allt med att träffa alla vännerna man inte sett på vad som känns som ett halvår. Det mesta av vänner träffade man väl på "välkommen hem"-festen som jag hade i fredags - en himla massa folk som dök upp för att bada pool, grilla, äta pizza, dricka halvt obscena mängder alkohol, bada mer i pool och sjunga studentikosa sånger i köket. Slutar som vanligt med en runda till Statoil för den obligatoriska mosbrickan, sen somnar tre pers i mitt sovrum, två i vardagsrummet och en stackars sate under köksbordet (som dock inte är kvar på morgonen). På det hela taget en mycket trevlig fest, även om det var lite väl mycket folk jag inte kände som dök upp (som alla refererade till en tredje person som jag inte kände som de var där med).

Lär väl bli mer skrivet här nu när jag är tillbaka. Vill ni se bilder från festen så kolla in bildlänken som jag postade ovan.