2006-09-17

Valdagen över

Så har ännu ett val förflutit då. Jag har tagit fasta på min medborgerliga rättighet att rösta och letade mig bort till vallokalerna idag för att framföra min åsikt om hur Sverige ska styras de nästkommande fyra åren. Egentligen påverkar det väl inte så mycket, men det är en självklarthet för mig ändå.

Jag verkar ha röstat som ganska många i min omgivning och jag tror att jag följt vad själv anser är viktiga frågor. Lite svårt när man inte är så himla insatt, men har ändå läst på lite under den gångna veckan och framförallt idag. Kan bli intressanta diskussioner med vänner och bekanta, är väldigt många som har intressanta tankar nu. Har dock inte röstat som min familj och släkt skulle jag tro, så kan ju bli intressanta familjemiddagar framöver. :)

Tycka vad man vill om valresultatet, det ska bli intressant att se hur alliansen väljer ut sin regering nu, vilka som får vilka poster och hur de kommer förvalta det svenska folkets förtroende under de här fyra åren. Kan ju också bli intressant att se sossarna i opposition i fyra år - kan eventuellt vara bra för dem att få en ny partiledare och en chans att se över sin politik. Jag tror de förlorat mycket på att sitta nöjda och säga att man inte behöver göra så mycket ändringar för att det redan går så bra för Sverige i exv. arbetsmarknadsfrågorna. Det tristaste med valresultatet är definitivt att miljöpartiet numera inte kommer ha något inflytande i politiken under de kommande fyra åren, de har några enstaka mandat i riksdagen och inget inflytande på regeringen. Trist. Det var ändå ett av partierna som jag väldigt seriöst övervägde fram till sista stund.

Oh well - fler reflektioner kommer troligtvis senare. Nu ska jag ge efter för min enorma huvudvärk som håller sig kvar trots Alvedon, massvis med vatten, huvud- och fotmassage och en bit kladdkaka. Tidigare kändes den nästan migränliknande, nu har den dämpats och ersatts med en molande, bultande och mest jobbig sak. Sovdags!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fotmassage?! Det säger sig väl självt att det inte kan bli bra av nåt sånt. Allt kan ju bara bli sämre av det.. ;)

Hoppas huvet är bättre idag iaf!

Själv så var jag en av de (få) som röstade på mp. :)

"C-are i mjärdevi"-lunch på torsdag! Don´t forget!

Olle sa...

Huvudvärken är förmodligen ett varningstecken. Du kör för hårt misstänker jag. Eller så är det början på en förkylning eller något annat i den stilen. Ta det litet lugnare ett slag är mitt råd.