2006-11-29

Innebandy, sova och felskickade mail

Jaha, ännu en dag till ända då. Idag har det inte hänt så fasligt mycket faktiskt - jag gick upp tidigt och jobbade några timmar, gick och spelade innebandy och åt i Mjärdevi. Efter lunchen gick jag hem, jobbade en timme och sen la jag mig och sov. Har sovit alldeles för lite tre nätter i rad, så nu sov jag istället fem timmar mitt på dagen. Var väl inte helt genomtänkt kanske, men jag håller nog på att bli sjuk för jag är jättetrött nu igen. Känns som om jag har feber, men termometern ger inget utslag. Men det blir nog bra, har inga planer på att bli sjuk nu direkt.

Har fått två felskickade mail idag också. En bild från/på en Anki i Göteborg, dock ingen jag känner och dessutom verkade hon vara kring 50. Det andra mailet var roligare, det var en bekräftelse på en bokning av massa bilar till olika tillfällen. Fick också hemnumret till min namne i Göteborg, så nu vet jag mer om honom också. Yey! ;)

Nu ska jag nog krypa ner i sängen och läsa mina nya guideböcker. Godnatt!

2006-11-28

Examensfest

Skickade ut inbjudningar till examensfesten igår! Har säkert missat någon som borde fått den, så lägger den här också. Consider yourself invited!


Måndagen den 11 december har vi framläggning av vårt exjobb och det ska självklart firas. Därmed bjuder vi in till en examensfest i goda vänners sällskap, fredagen den 15 december. Portarna öppnas hemma hos Anders vid 18.30 och det kommer att bjudas på lite mat och småplock att tugga på under kvällen. Dricka och glatt humör får gästerna ta med själva!

När: fredagen den 15 december
Tid: kl. 18.30
Plats: (hos Anders)

Om ni vet med er att ni kommer att komma eller om ni vet att ni inte kan komma får ni gärna skicka ett mail så att vi vet ungefär hur många vi ska räkna med. Är det någon vi har glömt (svårt att få med alla adresser när det är så många) så se till att de också får inbjudan och att de vet att de är varmt välkomna de också.

Varmt välkomna!
- Anders och Fredrik

Hmm, var kanske ingen bra idé det här med önskelistan ändå. Har redan införskaffat guideböcker i massor, så guideböcker önskar jag mig nog inte längre.

2006-11-26

What do you see?

Fick en idé på vägen hem genom Ryd idag när jag såg alla de upptända korridorsrummen när man passerar utanför HG. De flesta (jag också oftast) ser antagligen bara ett oinspirerande betongghetto. Idag när jag gick där och man får en liten inblick i varje persons liv genom att man ser deras möbler, deras inredning och ibland vad de har för sig så tänkte jag inte alls betongghetto. Jag såg bara den enorma potentialen som tusentals studenter innebär. Några av de skarpaste hjärnorna med visioner för framtiden som samlas och satsar för att nå sitt mål. Det är inspirerande! Idén jag fick var att ta en bunt vardagliga bilder och förklara vad man ser i dem, eller som i det här fallet, ta en bunt studentikosa bilder och förklara vad jag ser i dem. Allt behöver inte vara vad det verkar som vid första blicken. Kanske kan detta ses som ett utkast på en reklamkampanj för Linköpings universitet, vem vet? Nåja, here goes:


What do you see?
Do you see a group of youngsters wasting their lives on drinking?
I see a group of young people creating and maintaining social networks that will last their whole life.


What do you see?
Do you see jaunty students bullying the new and young students?
I see a mix of creativity and involvment commited to making the first period of the university the most rememberable time of the new students' lives.



2006-11-25

Galaklädsel

Som svar på allas frågor kan jag nu meddela att galaklädsel i det här fallet är samma sak som kavaj enligt de som bjudit in mig, så mörk kostym är väl passande. Jag hade nog tyckt smoking i vanliga fall, men mörk kostym får det väl bli. Synd att den jag har är lite stor, gammal och sliten. Funkar naturligtvis bra, men vore kul med något nyare och snyggare. Jag antar att det får införskaffas under resan...

Detta är inlägg nummer 150 för övrigt. Yey.

Återkommer snart med inbjudan till framläggning och examensfest, samt kanske information om min konsultprofil om jag tycker det verkar passande.

Indisk mat och Bond

Igår var en typiskt jättebra eftermiddag och kväll. Drog ner på stan med hela företaget för att äta lunch på Istanbul som hade en trevlig turkisk buffé som var god! Efter det tog jag och Fredrik en runda till banken för att fixa lite nya konton, drog till Polisen för att fixa pass och sen till optikern för att fixa engångslinser inför resan till mig. Jag hann spela lite biljard också, innan optikern, så det var en perfekt eftermiddag. Sen träffade jag Sanna för att käka lite indisk mat på Yogi, vi stötte på Therese och Tommy där också så käkade med dem. Mycket gott med indisk mat, men att jag alltid ska envisas med att ta den starkaste vindaloon blev nästan opraktiskt igår när jag inte kunde andas. Mums vad gott! En liten sväng på Steve's Coffee han vi med innan bion också. Sen såg vi Casino Royale som visade sig vara riktigt bra. Jag är inget stort Bond-fan egentligen, men den här är nog den bästa Bond-film som jag sett åtminstone. Kanske inte tänker se den på bio igen, men snudd på. Riktigt bra helt enkelt.

Optikern gick bra. Fick ett stort paket engångslinser efter en massa tester och fick mina hårda linser rengjorda och putsade ordentligt också. Hon var förvånad över att de var så bra efter fem år. Hon verkade kunna mycket om hårda linser, så ska nog tillbaka dit någon gång under våren för att kolla synen igen. Den ska tydligen inte må så bra av att jag har mjuka linser - jag behöver de hårda för att "trycka in" ögonen och hålla dem lite platta... Hmm...

Gick bra hos Polisen också. Träffade fröken Lopez där uppe som jag har en förmåga att träffa på en massa ställen förutom där man tänker sig att man borde träffa henne. Hon var min granne förut, men nu har ju båda flyttat så nu är det väl mer så att vi träffas på skumma ställen och snackar lite. ;) Polisen hjälpte mig fixa nytt id-kort och tyckte dessutom att jag skulle skaffa nytt pass. Mitt var för slitet, så det var inte giltigt egentligen. Bra att veta innan man åker utomlands tycker jag. De skulle reklamera det så att jag får ett nytt gratis. Men just nu har jag alltså ingen giltig legitimation alls, känns spännande. Får hålla mig till systemet och HG - de enda ställen som inte kräver giltigt leg verkar det som. Sen brände jag mitt kreditkort också eftersom polisflickan tappade det ner i ett ljus. Lade sig snett över värmeljuset, så nu är det en massa stearin och brända fläckar på kortet. Det fungerar dock fortfarande, så jag klagar inte.

Oh well. Ner på stan för lite biljard nu - gäller bara att trotsa regnet!

2006-11-23

Fester och volleyboll

Jag spelade volleyboll idag och fotboll igår. Wooooppie! Mindre woopie för Fredrik förstås.. :( Hoppas axeln klarade sig bra trots allt.

Julfester blir det mycket av verkar det som. Bara kryllar av inbjudningar och helt plötsligt så är de gratis (läs: betalda av någon annan) också. Har redan bokat in mig på julfest den 6:e, 7:e, 10:e, 14:e och 16:e december, dessutom är det examensfest för mig och Fredrik den 15:e. Håhåjaja, det blir att gå i hårdträning för alkoholtålighet och för att tänja ut magsäcken.

Är det någon som har en aning om vad "galaklädsel" innebär att jag ska ha för kläder förresten? Hittills varierar buden mellan kostym och frack. Men inte vilken som helst om det är kostym. Ser jag ut som en som har flera kostymer?

2006-11-22

Framläggning och examensfest!

Nu är det mer eller mindre spikat. Jag och Fredrik har vår framläggning måndagen den 11 december klockan 16. Lokal är inte bokad än, men om någon skulle vara intresserad är ni välkomna att komma dit (återkommer med lokal så klart).

Dessutom är väl tanken att vi ska ha en examensfest. Denna är preliminärt spikad (kan komma att ändras, men finns egentligen inga andra vettiga datum) till fredagen den 15 december. Var den kommer vara är inte helt bestämt än, men en inte helt otrolig gissning är väl att den kommer vara i min lägenhet. Alternativet blir att hyra eller låna en lokal, men det ska nog inte behövas?

Om festen blir den 15:e blir det väl lite avskedsfest för mig samtidigt antar jag eftersom jag åker till Stockholm dagen efter och försvinner i två månader på tisdagen. Dock är det väl examensfesten som är det viktiga, men ju fler anledningar till att festa desto roligare kan man ha det! ;)

Återkommer med datum, tider och lokaler för allt ståhej när det är mer bokat.

2006-11-21

Kazachstan och semester

Igår var ännu en sån där trevlig dag med Fredrik och Stefan nere på stan. Slutade tidigt efter att ha varit nere och vaccinerat mig, så jag hann spela lite biljard själv, spela lite med dem, äta kebab och sen se på bio - och klockan var inte mer än åtta när vi var klara. Mycket trevligt att komma hem hyfsat i tid. Borde sluta tidigt oftare nu medan man kan! Vi såg Borat. Jag tyckte den var okej. Stundtals väldigt rolig och dråplig humor, men ofta lite väl simpel för mig. Bakom det hela ligger en kraftigare kritik mot USA, men den blir lite väl dold i de flesta fall för att jag ska uppskatta den. Kommentarer som "I totally support your War of Terror." uppskattar jag dock mycket! :) Delarna som skildrar/driver med Kazachstan vet jag inte riktigt hur jag ska relatera till - har liksom inga personliga referenser till det landet.

Idag har hela dagen spenderats på jobbet. Väldigt effektiv har jag varit, men har trots detta fått rätt lite gjort. Har suttit och pulat massa med referenser och LaTeX-mallen som inte velat göra som jag riktigt. Nu har jag nog fått pli på det mesta. Jag fick ett utkast på min konsultprofil idag också, det var skojigt, nu känns det genast mer på riktigt att jag börjar jobba där i december. Jag återkommer med någon anekdot om den vid tillfälle kanske.

Pratade lite med en halvt om halvt bekant (kan man vara det genom en maillista?). Nåja, hur som helst. Fick kommentaren "...två månaders semester... ...två månaders semester... låter bekant på något sätt, men jag har aldrig sett de orden tillsammans förut..." vilket fick mig att inse vad jäkla tur man har som får chansen att göra en sån här resa! Wooopie!

2006-11-20

Funny Farm

Har spelat ett spel ett tag nu som heter Funny Farm. Antar att en del / de flesta som läser den här bloggen har testat det. Det är iaf ett spel där man ska associera sig vidare i en graf som kopplar samman massa ord. Exempelvis leder order "on the farm" vidare till "cow" som leder vidare till "holy cow" som leder till "hinduism" och så vidare. Eller "on the farm"->"goat"->"llama"->"Dalai Lama" osv... Att det är på engelska gör det extra lurigt, men också mycket roligare.


Notera att jag öppnat alla kartor

Har iofs inte spelat på några veckor nu, men när jag spelade kom jag rätt långt. Jag och Sanna har gjort allt nästan helt själva och jag har bara fått hjälp med ett fåtal ord egentligen. Har öppnat alla kartorna och tagit nästan allting iallafall. Hittat alla de fyra gula ledtrådsorden också. Och lite sånt där. Mycket hjälp från Wikipedia har det ju blivit kan man säga.

Nu har jag iaf lyckats slita mig, får väl se om man orkar spela klart spelet någon gång också. Tänkte öppna alla ord och sen ta slutlösningen, men har inte orkat. Nåja, det får vänta. Någon som kommit längre på egen hand? (Och utan fusk Simon!?).

LEGO Trippen

Helgen gick mer eller mindre åt till LEGO Trippen. Det var himla skojigt! Lördagen låg jag hemma och sov på förmiddagen - skippade tävlingen men höll en tumme för de kära medtävlandena från Attentec åtminstone. Och det gick ju bra första heatet, sen kan jag ha glömt att hålla tummen. Till kvällen skulle jag vara toastmaster, så då fick man lägga förkylningen på hyllan och vara pigg istället. Sittningen blev kaotisk men jättetrevlig. Det är svårt att hålla ordning på 113 personer som druckit alkohol sen lunch ungefär. Blev snabbt mer gående bord, mingelparty och väääldigt högljutt samt mycket improviserad sång. Det slutade med att jag var toastmaster åt ett litet gäng från Örebro istället som ville lära sig sångerna de inte kunde. Trevligt det med! ;)

Efter sittningen skulle jag ta en lugn mellanfest hemma hos mig och dricka lite alkohol. Visade sig att fler fick reda på de planerna och plötsligt bestod den lugna mellanfesten av ca 20+ personer som festade, åt maränger och var fulla. Mycket trevligt, men gjorde att söndagen fick spenderas med städning och diskning. Tur att Åsa var med på planerna, annars kunde hon blivit lite upprörd kanske. ;)

Pontus var suverän med rosa läppglans i det rosa ljuset! Jag tänker inte visa bilderna där jag har rosa läppglans!

Festen på kvällen blev suverän. Skoj att känna många som är där, många i barerna och samtidigt träffa nytt folk! Dansade stora delar av kvällen, men hann bli lite prata och krama på folk man känner också. Efterfesten på Statoil med Fredrik, Susanne och Ulrika var given - Stora mosmenyn med julmust gör att man mår toppen dagen efter!

Söndagen gick som sagt åt till att städa mestadels. Men lite tårta från Andreas hanns med på kvällen - mums!

2006-11-17

Kartbeställning

För drygt en månad sen beställde jag en karta. Det var en mycket fin karta, som var pacific centered och som visade hela världens utseende. Mysigt. Den beställdes från Australien. Kom häromveckan att tänka på att den aldrig kommit, och när jag tittade efter så hade de aldrig tagit betalt för den heller. Konstigt.

Har kollat upp det hela nu. Efter lite mailade så har jag fått bekräftat att den var slut vid beställningen, men att den kommer till Mr. Mason Blunt som jag beställer från om några dagar. Skoj. Har småpratat lite med Mason om vad jag ska göra med den och i allmänhet. Han hade halkat efter i affärerna på grund av en öronsjukdom som kostat honom hörseln nästan helt. Å andra sidan skulle han just gifta sig, så jag antar att allt inte var pest och pina åtminstone. Berättade lite om vad jag skulle göra med kartan också.

Planen är att den ska sitta uppe vid min arbetsplats. Att den är pacific centered beror på att jag såg en sådan karta på Arlanda någon gång när jag var rätt liten och förundrades över hur Sverige plötsligt låg längst uppe i ett hörn av kartan bara för att man ändrat synvinkel lite. Det påminner mig att alltid se saker i livet ur flera perspektiv och att försöka hitta nya synvinklar på saker.

Jag tänkte också använda den till att peka ut ställen i världen där jag varit och ställen i världen dit jag vill. För tillfället är det 22 länder/ställen i världen som jag varit på och lär bli några fler när jag åker ut och reser snart. En liten bit på vägen till att uppleva hela världen alltså! ;) Om jag fortsätter att snitta ett land per år kommer jag inte hinna besöka jordens alla länder, så man får väl börja öka lite helt enkelt. Å andra sidan - om jag fortsätter att snitta fem nya länder per år som jag gjort detta året (Schweiz, Spanien, Andorra, Thailand, Estland) så kommer jag väl hunnit se det mesta innan jag fyllt femtio nästan? Jaja, det är väl en lite galen dröm kanske, men målet är att komma en bit på vägen iallafall!

2006-11-16

Logik?

Igår när jag satt i väntrummet till vaccinationen och det började bli halvtomt framåt kvällen så kom ett äldre par in på mottagningen också. De skulle inte till vaccinationen utan till någon närliggande del. De såg lite nervösa ut när det var så mycket folk där, men efter ett tag så försäkrade sjuksköterskan dem om att det inte var någon fara. Folket i väntrummet skulle ju nämligen till vaccination, så de var inte sjuka, alltså ingen smittorisk.

Hmm... Jaja, det kan ju ha varit allvarligt, typ att någon av dem inte hade något immunförsvar eller bara att de inte ville bli förkylda. Lite demonstrativt fick jag ett smärre hostanfall för att visa att det faktiskt var folk som var sjuka. Nåja, kanske inte frivilligt hostanfall iaf, men det var rätt passande. Paret såg förskrämda ut och flyttade till en helt annan del av mottagningen.

Min största fråga är om folk inte har någon kunskap i logik. Tyckte sjuksköterskan verkligen att bara för att vi skulle till vaccineringen så var vi inte sjuka? Det borde ingå en grundkurs i logik i alla gymnasieutbildningar kanske.

2006-11-15

Det vore ju synd att inte klaga...

Ja, idag har det varit en härlig dag. Vore synd att inte klaga som sagt. Iofs är jag fortfarande vid gott humör, men jag kan ju skriva av mig för det.

Vaknade. Sjuk. Jättesjuk. Borde inte gå upp egentligen, än mindre gå till jobbet. Mot bättre vetande går jag efter lite övertalning upp, tar en dusch och äter frukost. Fint väder ute. Går till jobbet för att hämta rapporten så jag kan jobba hemifrån. Fastnar på jobbet och sitter där hela dagen trots allt. Möte med examinatorn vid halv fem - trevligt. Han är bra, har bra kommentarer och vi har bokat ett datum för vår framläggning - 11 december tror jag det blev, en måndag. Inte 100% spikat än dock. Efter mötet åker jag ner på stan. Snabb middag med en gårdagens ostbaguette. Går till sjukhuset för att vaccinera mig på deras drop-in tid. Går lite fel, vill inte gå i de mörkaste delarna av parken, går lite mer fel och rundar sjukhuset innan jag kommer rätt. Lång kö. Kom dit strax innan sju. Nummer 31 fick jag. Nummerlistan står på nummer 01. Jag väntar. Länge. Vid nio är de flesta klara och en del sköterskor börjar plocka i ordning saker. Jag väntar. Efter ett tag anar jag oråd. Jag är själv. Pratar med dem. De hade missat mig när jag satt i ett hörn. Båda mottagningarna trodde jag skulle till den andra. Jaja - ingen skada skedd, satt ju där en kvart drygt bara. Jag får ju vaccinet nu istället. Du ska ha japansk encefelit. Jaha. Värre. Den tog slut för drygt en halvtimme sen. De rotar runt men hittar inget. De ber om ursäkt - det var ju inte så mycket mer de kunde göra. Fast de gav mig två bokade tider framöver, trots att det egentligen är mer än fullbokat. De hade lite dåligt samvete tror jag och det är ju lite bråttom för mig också. Skulle tydligen slippa betala för de två sista sprutorna också. Tack snälla doktorn! ;) Går ut för att ta bussen hem. Den går varje halvtimme. Det är 28 minuter tills den kommer. Går in till stan genom den nu ännu mörkare parken. Tar bussen hem. Hemma kvart över tio. Se där - en helkväll på sjukhuset utan att få något gjort. Yey!

Det vore ju synd att inte klaga...


Desto roligare: Jag har nu skapat en reseblogg som kommer användas för att dokumentera tankar, funderingar, planeringar, reseberättelser, foton och annat som genereras innan och under min resa. Länk och de senaste inläggen hittar ni till höger. Yey!

2006-11-13

Hes

Idag har jag varit hes. Sen i lördags när vi festade och jag hade jätteont i halsen har det verkat som att jag skulle bli jättesjuk. Har jag trott iaf. Men det blir aldrig något. Har varit hes både igår och idag - så det låter som jag är i målbrottet typ. Men i övrigt känner jag inga sjukdomstecken alls. Iofs verkar jag inte känna någon smak heller, så något fel är det väl, men inget jag känner av. Jag har varit rätt pigg hela dagen och har inte haft ont i halsen, huvudet eller varit snorig. Mycket underligt på det hela taget.

Exjobbet går suveränt. Idag skrev vi nog klart de sista delarna, så nu är det korrekturläsning som gäller framförallt. Lär vlä hitta stora sjok med text som måste göras, men i övrigt är det klart. Sen ska allt in i Latex-mall, det ska fixas referenser, förkortningar, figurförteckning med mera. Men målet är att vara helt klara innan helgen - vi får väl se hur det går med det!

Otto

Titta så glad man kan vara när någon leker med en

2006-11-12

LEGO-byggande

Barn i fyra åldrar spelar LEGO

Här har ni en bild som pappa tog från syrrans kalas idag. Vi är hemma hos mamma och leker lite med LEGO i väntan på maten.

Trevlig utekväll

Hade en mycket trevlig kväll i Stockholm igår. Jag, Fredrik och David började med att gå till La Bodega - en tapas-restaurang i närheten av Hötorget. Enormt charmigt ställe där ägaren pratar mestadels spanska och som känns väldigt genuint. Det var så fullt att det egentligen inte fanns plats, men på sant spanskt manér valde vi att stå vid en bar för att äta vår mat. Ägaren verkade väldigt glad åt att några förstod hur tapas ska ätas egentligen. Vi beställde in sex olika rätter och delade på allt - mums! En massa dösnack, lite spanska med ägaren och en flaska vin senare så begav vi oss till Snaps på Medborgarplatsen. Andra gången jag var där och jag tycker bättre och bättre om det. Trevlig bar där uppe med schysst musik som spelades av en DJ och därnere fanns ett hyfsat stort men (senare på kvällen) proppfullt dansgolv. Åldersgräns på 23 år gör att det är rätt lagom folk där - trevligt som omväxling. ;) Stängde vid tre så då var det hem med tunnelbana. Fredrik fick sova på soffan. Hade ruskigt ont i halsen när vi åkte hem och var superhes. Trodde jag skulle ligga i feber idag - så sjuk kände jag mig. Har dock mått prima hela dagen - det enda var väl att jag fortfarande är så hes att jag låter som om jag är i målbrottet. Så kan det vara.

Eftermiddagen idag spenderades med familjen. Som sagt alltid jättetrevligt att träffa syrran, barnen och pappa! (Och mamma också självklart - fast det blir ju lite oftare eftersom jag sover där). Lekte lite mer med Otto - han har precis börjat gå och känns plötsligt mer som en person än ett litet knyta som följer med på det mesta. ;) Supergod mat var det denna gång. Syrran har fyllt 35, så det var festmat med lammstek, rotsaksgratäng och gott vin. Trevligt att bli bortskämd ibland!

2006-11-10

Stockholm är sig likt

Stockholm är sig likt. Mitt liv följer ett ganska bestämt mönster de gånger jag är i Stockholm. Komma upp på kvällen. Byta några ord med mamma. Gå till Birkapizza med David, snacka lite med de två personerna jag känner som jobbar där. Ta en nattpromenad med David, sitta på 7-11 en dryg timme och komma hem lite senare än man tänkt sig. Äta frukost med Sandra på morgonen. Möte halva dagen - denna vecka med beställaren av exjobbet, annars brukar det vara IVA. Birkapizza till middag. Träffa David. Ringa runt till kompisar i Stockholm och hitta på något för kvällen, exempelvis biljard, bio eller gå ut. Vilka kompisarna är varierar mellan Erik och Malin, Nadja, Carro och övrigt folk i stort sett. Denna helgen blir det alla grupperna tror jag.

Sen återupprepar man mönstret till söndagen då man slappar halva dagen och sedan åker hem. Någon av dagarna kan man försöka klämma in syrran och barnen - de är ju för underbara.

Idag var det lite ändringar dock. Fotomässa efter lunch. Factory i Nacka Strand hade en fotomässa som dels hade fotoutställning och dels mässa med kameratillverkare och annat häftigt. Var trevligt att gå runt där ett tag med Fredrik; det som var roligast att se var nog fotoutställningen och när en professionell fotograf fotade en modelltjej - kul att se en fotograf som ser så snabbt vad som blir bra och dåligt och vad som ska göras för att förbättra det. Man borde börja med fotografering egentligen.

Barnkalas hos Erik och Malin också - William fyller 1 år. Mycket trevligt.

Söndag blir det kalas för syrran här hemma hos mamma. Pappa kommer också, så då får jag en chans att säga grattis på Fars dag också. Praktiskt med två-i-ett-lösningar.

2006-11-08

Fotboll

Fotboll med krossad tå! Yey! Spelade innebandy idag och förutom att jag tvingades att springa runt som en galning utan paus i en timme eftersom mitt lag inte hade någon avbytare, så lyckades jag tydligen krossa nageln och tån litegrann. Men nu är det inomhusfotboll, så då får man hoppas att tån klarar sig fint. Hepp, dags att springa!

Reseplanerande

Nu börjar reseplanerna ta lite mer form. Har ingen att åka med, så då får man göra det bästa av situationen. Planerna på transsibiriska järnvägen får helt enkelt vänta lite. Det är kallt och mörkt där i december, men ska man dessutom vara ensam - nä, då får det vara.

Istället drar jag nog ner till Bangkok. Resan blir en del dyrare än jag tänkt mig, men det går nog att klara. Blir troligare billigare än transsibiriska ändå, fast där hade man fått åtta dagars boende också förstås. Oh well, borde gå på kring 10 000 kr för flygresan tur-och-retur, så jag överlever nog.

Från Bangkok är planen att ta sig ner till Koh Pha-Ngan eller liknande thailändsk ö i söder. Där har jag varit förut och vill verkligen tillbaka. Verkar vara ett bra ställe att fira jul på också, plus att man får chans att träffa en massa folk och förhoppningsvis en del svenskar. Verkar som om många ska fira jul just där. Då får man se till att hitta några man trivs med som man kan resa med ett tag. Efter jul/nyår tänkte jag vända mig norrut och bege mig genom Thailand till Laos, Vietnam och Kina. Efter Kina blir det nog tillbaka till Bangkok för hemresa, men då har jag fått en liten försmak av de olika länderna åtminstone. Blir nästan två veckor i varje land och lite mer i Thailand, dock mer än två veckor i Kina om jag får bestämma.

Någon som känner för att följa med förresten? Haka på hela tiden eller en del av tiden! Ni har ändå inget bättre för er när ni är lediga hela julhelgen!

Ska passa på att göra en efterlysning också. Har någon sett min Thailands guidebok? Borde ha den här hemma, men den finns verkligen inte. Har jag lånat ut den till någon?

Det ska bli så kul! Vill åka nuuuuuu!

2006-11-07

Tänkte testa ett nytt koncept. Om jag skriver in allt jag önskar mig här i bloggen som egna inlägg och lägger dem i en och samma kategori borde jag kunna skapa mig en önskelista online. Here goes.

- Guideböcker till Thailand, Laos, Vietnam, Kina eller Sydostasien i helhet.

Nytt utseende

Nåja, kanske inte så revolutionerande ändring i själva utseendet, men insidan är åtminstone helt ny. Jag har precis uppdaterat från gamla klassiska Blogger till Blogger Beta som innehåller ny funktionalitet och nya funktioner.

En av de häftigaste funktionerna är kanske möjligheten att lägga kategorier eller labels på mina inlägg. Kanske inte så faslans användbart om man tänker efter, eftersom det alltid har mig som subject och sällan så mycket mer. Vi får väl se hur det urartar sig helt enkelt.

I övrigt så har dagen förflutit ganska långsamt. Det har varit exjobb, skriva rapport, skriva rapport, äta lunch, skriva rapport och sen gå hem lite tidigare. Hoppade över C-sektionens höstmöte för att vara hemma istället - jag hoppas vi fick ansvarsfrihet ändå!

2006-11-06

Llama song

Ett måste för kvällen: http://www.albinoblacksheep.com/flash/llama.php

Kvällen har i övrigt gått åt till att spela biljard med Fredrik och Stefan nere på stan. Nu ska jag läsa igenom en sak som Åsa skrivit och sedan är det hopp i sängen för mig.

Helgen har varit bland de minst produktiva jag någonsin haft. Lördagen slog nog alla rekord då jag sov till två efter att ha varit på Flamman med Fredrik. När jag vaknade sträckte jag mig efter min bok och låg och läste till halv sex. Sen gick jag upp, duschade och gick till HG för att käka och börja festa igen. Kändes som en precis lagom ansträngande dag. ;)

Söndagen var marginellt bättre, tog mig iallafall bort för att få bakispannkakor och sova till MI:3 då.

2006-11-01

Skadeglädje

Jaja, jag säger då det. Gamlingar är för härliga. http://www.tummyfluff.co.uk/fun/pics/nicelett.jpg

Babel

Jahaja, så var man tvungen att vakna upp till detta. Jag misstänkte det ju igår när man begav sig hem från bion, men att det faktiskt (nåja, nästan iaf) skulle ligga kvar ju mer än väntat. Oh well. Sommar för någon vecka sen. Vinter nu. Så kan det gå. Var tog hösten vägen?


Igår såg jag filmen Babel på bio tillsammans med Fredrik. Otroligt fascinerande film där man får följa fyra historier som sedan vävs samman till en. Väldigt fin film där man kommer personligheterna väldigt nära känns det som. Bra personskildringar helt enkelt. Den del som fascinerade mest var om den Marockanska familjen och deras livsöden, men även den japanska delen var rätt bra. Filmen kan jag verkligen rekommendera varmt till alla som vill se något seriösare som jag inte direkt skulle sätta genre på och som vill se något där historieberättandet verkligen lyfts fram av filmningen och musiken eller ibland bristen därav. Filmen påminner tydligen mycket om 21 grams av samma regissör, så nu ska jag väl ta och se den också.

Blev dessutom ännu mer sugen på att åka ut och resa. Det lutar åt att jag försvinner iväg den 23 december med Kalle om vi hittar några rimliga resor.