2007-06-18

Göteborg, Götheborg, Falköping och Linköping

Det var fasansfullt vad det skulle tjatas om att man skulle skriva här då! ;) Jag har kommit av mig ännu mer nu verkar det som, men några rader ska jag väl kunna plita ner innan jag kryper till kojs. Jag tror att jag när jag sitter vid datorn hela dagarna på jobbet tappat lusten lite att sitta vid den hemma. Sätter sällan på den alls på kvällen, mycket mysigare att läsa, laga mat eller träffa vänner (och Hanna när hon är hemma i stan förstås).

Men ja, på sistone då. Lisebergshelgen var heeeeelt underbar!! Vi åkte ner på fredagen och åkte hem söndagen. Hela tiden var det strålande sol, enormt varmt och bara helt underbart blå himmel. Varning för solbränna och vätskebrist på Liseberg, men vi skötte det hela bra tyckte jag. En del brände sig lite, jag som har lite skydd kvar sen resan fick bara lite hälsosam brunfärg på sin höjd. Liseberg var skitskojigt, vi åkte rätt mycket - favoriterna blev snabbt Balder, Flume Ride och även den nya Uppswinget som är en gigantisk gunga mer eller mindre. När man åkte vänd åt rätt håll bara svävade man mitt uppe i den blåa himmeln kändes det som. Uppskjutet som ger en en sån härlig utsikt är också ganska härlig. Stora besvikelsen var nog Kållorado som de byggt om så att man blev mindre blöt och inget av tjusningen kvarstod typ. Bläh!

På lördagkvällen gick vi ut och festade. Göteborg är en sååå härlig stad, skulle definitivt kunna tänka mig att bosätta mig här. Skoj att vara ute i en lite större stad som inte är Stockholm - mysigt ställe, trevligt folk, skoj att dansa och somrig känsla att åka hem i soluppgången med taxi vid fyra-tiden.

Söndagen spenderades med att titta på ostindiefararen Götheborg som kommit in till staden, gå en runda på stan, köpa alla Harry Potter-böcker jag saknade, mysig lunch på en lugn uteservering och som avslutning - ta turistbåten runt i Göteborg och få se och veta nya saker om Göteborg som man inte visste. Riktigt trevlig helg på det hela taget - stort tack till Helena och Henrik för att vi fick bo hos er!

Den senaste helgen har jag hjälpt Hanna att flytta. Inte fullt lika spännande, men ganska kul ändå. Det var jag, Hanna och hennes mamma som hjälptes åt att packa kärran, städa lägenheten och pryttla. När vi blev klara åkte jag med till Falköping, så nu har jag fått se lite av Hannas hemstad och var hon jobbar nu under sommaren och så. Mysigt. Åkte hem i morse, upp fem för att ta ett morgontåg vid strax efter sex, så kommer man i lagom tid till jobbet strax efter nio. Skönt att man har ett jobb där det inte är några problem att flexa!

Kvällen avslutades med sommarfest för vår avdelning - en tipspromenad, lite vin, en ganska god sommarmiddag (kommer hinner tröttna på midsommarmaten innan midsommar verkar det som) och sen härlig 70- och 80-talsmusik och en del från avdelningen som dansade (mitt i matsalen i fullt ljus - ingen discokänsla direkt). Eftersom jag har tidigt möte imorgon och är ganska trött gick jag tidigt, så nu ska jag inte förstöra det genom att sitta uppe länge. Godnatt och hoppas ni nöjer er ett tag med uppdateringen.

För de som är i Linköping och ännu inte gjort det, anmäl er till Miss Sommar på http://missommar.glömd.se/

2 kommentarer:

Anonym sa...

Håller helt med dig om att Göteborg är en mysig stad. Har alltid tänkt att ja - till Göteborg skulle jag kunna tänka mig att flytta. Trist bara att jag skulle flytta ifrån min släkt ännu mer. hmm..

Nya zeland ja!!! Tanken är att sticka till Thailand i slutet av december 3v, sen till nya zeland 3v.
Men du skulle väl dit du med då?

Ses på fredag!! Kan ju inte säga nej till att dansa runt stången med viktor, så blir kvar i stan.. ;)

Max sa...

Ja Göteborg är en trevlig stad.
Nog för att jag tycker att Malmö också är rätt trevlig ;) men det är lite väl långt söderut.