2006-10-28

IVA-bal

Kungliga Ingenjörvetenskapsakademiens 87:e högtidssammankomst har man alltså närvarat vid nu. Det var riktigt skojigt. Inte ofta (iofs tredje gången nu och lär bli nästa år också) som man får chans att klä upp sig i frack, få förstklassig underhållning i Konserthuset och sedan Stadshuset, få riktigt god mat serverad i Blå hallen (varför heter den så, blått är ju typ enda färgen som inte finns där?) och få chans att träffa en himla massa högt uppsatta personer inom universitetsvärlden, forskningsvärlden och sjlävklart också från näringslivet. Just igår var kronprinsessan Victoria där också, så det var väl trevligt antar jag - inte för att jag direkt märkte av henne.

I övrigt så var det en mycket rolig, intressant och givande kväll. Trevligt helt enkelt! (folk klagar på att jag använder ordet "trevligt" för mycket i bloggen) Varmrätten var kanske höjdpunkten på hela kvällen, tillsammans med några av framträdandena och återblicken på det gångna teknikåret gjort av IVAs VD Lena Treschow Torell. Det var kul att se att det var en del namn man kände igen där också. Dels var det ju folk som kronprinsessan, Lars Leijonborg och några andra som var svåra att inte känna igen. Dels var där en bunt av folk jag jobbat åt eller med, bland annat från Stiftelsen för Strategisk Forskning och från Vinnova. Träffade också på min föredetta exjobbshandledare och -examinator (påbörjade ju 10 poängs-exjobb som jag aldrig avslutade eftersom jag lade om planerna för att ta ut 4 års-examen istället) Erik Sandewall. Han hade tydligen gått och blivit utsedd att sitta med i IVAs presidie, så då fick jag chans att gratulera honom och prata lite kort om hur det var också.

Bottenmärket på kvällen var kanske efterfesten när vi drog till Köket på Stureplan med en massa andra studenter som varit på balen. Bottenmärket i sig var alltså stället. Folket vi gick med var skittrevliga, vi pratade och dansade en himla massa. Var också riktigt skojigt att få gå ut och dansa i frack, var ju en och annan som vände sig om för att titta efter oss. Rätt många kom och frågade också, den allmänna uppfattningen verkade vara att vi antingen varit på ett bröllop eller att vi hade haft vår gymnasiebal (ser vi så unga ut? de var nog fulla... och en gymnasiebal i oktober? hmm...). Vad som var trist var att det där stället, som dessutom kändes väldigt opersonligt och någonstans i gränslandet mellan sterilt och skabbigt (hur man nu kan lyckas med båda samtidigt beats me), var priserna. 140 kr inträde. 20 kr garderob på det. Sen kostade en ynkans flaska Heineken 56 kr och cidern kostade 60 kr. Jaja säger jag bara. Eftersom jag endast köpte en cider så kostade alltså besöket 220 kr. Slå ut det på säg, en utekväll på Flamman en fredag där det iofs är 50 kr inträde, men sen kostar cidern bara 16 kr. Då hade man fått tio cider för samma pris och haft en tia över dessutom. Hade man gått till HG en vanlig dag hade man ju fått nästan lika många cider, åtminstone åtta stycken. Jaja, kanske inte så bråttom att flytta till Stockholm ändå. ;) Jag har ingen lust att betala 100 kr för en fyra cl:s drink eller 300+ kr för en flaska vin. Sen kom det ju en himla bunt taxiresor på detta, något som man slipper om man går på Flamman eller HG.

I övrigt en lyckad kväll! Stort tack till Jenni som var mitt sällskap för kvällen, jag hade det jätteroligt!

4 kommentarer:

Illvillja sa...

Jag var ute här i torsdags, förvisso inget dansande men det antar jag att ingen förväntar sig heller. Drinkarna jag drack kostade €8 styck och 2 stycken räckte för att det skulle kännas som om jag nästan var redo att klara alla "asch"-ljuden i holländskan...så antar att det var viss alkoholmängd i dem...för er som dricker öl är det en av få konversationer jag lyckats hnga med i när mina belgiska arbetskamrater pratat, verkar finnas mkt ölsorter...

För övrigt har jag spelat fiol i den salen i stadshuset ett par ggr för kungen :)

bluerain sa...

Tack själv för att jag fick följa med! Det var en riktigt trevlig kväll!

Fick höra att Blå hallen heter så för att det var tänkt att det inte skulle finnas något tak och att alltså skulle den blå himlen fungera som tak. Men sedan var det någon som kom på att hallens användning skulle begränsas ganska kraftigt av detta och det byggdes ett tak trots allt. Detta är vitt och inte blått.

Anonym sa...

Bluerain: Kul att veta. Har noterat att ni båda funderat över just Blå Hallen och att det är jävligt dyrt på krogen i er, läs er, kära huvudstad!
En take-away-kaffe(svart, plain) kostar 20 kr i kort versionen. kort, som i hur lång muggen är typ.. kort,mellan,lång. Det var en upplevelse.. /Alien

Anonym sa...

Ja, vad ska man med Stockholm till... kul att det var en trevlig bal dock. Är sugen på att dra på La Feté själv...