2006-10-23

Slapp hemmakväll och parallella universa

Har haft en slapp hemmakväll idag. Det var himla skönt. Känns nästan lite exotiskt att hinna bli uttråkad. Oh well, kanske borde testa det här fler gånger? Borde ha jobbat lite, men tyckte att det var synd att förstöra uttråkningen med saker att göra, så passade på att njuta av att inte ha något att göra istället. Blir lite jobb imorgon istället. Kvällen har då istället gått åt till att skriva meningslösa bloginlägg, laga mat och kolla på snooker.

Registrerade mig på något som heter Second Life också förresten, mest som ett intressant experiment. Second Life är en virtuell värld online där man kopplar upp sig i något som liknar ett spel. Alla har en egen karaktär (avatar) som man kan göra så den ser ut hur som helst. Jag blev självklart en blond surfare med hawaiiskjorta. Det här ska inte blandas ihop med diverse MMORPG och liknande då det faktiskt _endast_ är en virtuell värld där man går runt, gör saker och interagerar med personer - utan uppdrag, leveling, monster och allt man kan tänka sig.

Riktiga pengar förekommer i spelet också, eller snarare, valutan är Linden-dollar eller något sådant, och deras L$ är värd ungefär 250 L$ på 1 US$. Jag har inte tänkt spendera några pengar där, utan ville bara testa på konceptet. Dock finns det tydligen folk som har spelet som sin enda inkomstkälla eftersom man kan skapa objekt som man säljer till andra spelare, göra roliga saker man säljer till andra spelare eller bara ta betalt för att man låter dem vara på sin enormt tomt/ö/what not som man köpt för riktiga pengar genom spelet. Lite läskigt när gränserna mellan spel och verklighet suddas ut sådär. Men ändå intressant som socialt experiment.

Min virtuella kväll har alltså bestått av att jag skapade min avatar, begav mig till en strand där jag kollade på solnedgången, gick en bit tills jag stötte på ett stort hus som jag gick vilse i. När jag tröttnat på huset flög jag iväg en bit (japp, man kan flyga) tills jag kom till en avskiljd del där alla "spelade live-rollspel i den virtuella världen" genom att klä ut sina avatarer i gamla kläder och endast följa rollspelsreglerna. Dock var jag inte sugen på rollspel, så teleporterade mig till den största klubben där cirka 80000 personer varit det senaste dygnet. Där var det full rulle, folk spelade på casino, det fanns några dansgolv som var halvfyllda och för dem som var intresserade av mer explicit innehåll fanns det stripbarer där de något kantiga avaterna stod och tog av sina kläder och dansande. Mycket underligt på det hela taget, speciellt som folk verkade betala för detta ibland också. Den virtuella kvällen avslutades med en runda i shoppingcentret för att kolla på alla de kläder från några av de stora klädmärkena i spelet (en spelare blir duktig på att göra kläder, skapar ett märke, en kedja och en butik där hans eller hennes kreationer ställs ut och säljs), kollade på användarskapade konstverk, tv-apparater, motorcyklar och annat som folk skapat.

Jaja, jag säger då det. Världen är bra konstig. Over and out, sleep tight!

1 kommentar:

Olle sa...

För att vara en sysslolös kväll så låter den rätt hektiskt tycker jag. Hur vore det att lägga sig på soffan och läsa en tidning eller en mindre viktig bok?

Olle