2006-06-13

The unbearable heat

Åh, herregud vad varmt det är! Fortfarande halv elva på kvällen är det för varmt för något annat än bar överkropp och shorts. Hur ska jag kunna sova i detta?? På jobbet gick det hyfsat idag, det finns någon typ av aircondition som sagt och om man inte öppnar fönstret är det på rätt sida om gränsen till uthärdligt (men inte mycket på rätt sida).

Var skönt idag på exjobbet, kom igång riktigt bra. Har jobbat med projektplan, tidsplan, laddat ner och installerat fler program, kollat på rapportstruktur och pysslat med lite annat. De program vi installerat är bland annat betaversionerna av Office 2007 och Project 2007. Suveränt att man kan ladda ner och testa dem, och eftersom det är så pass sena betaversioner är de tillräckligt stabila för att användas. De är verkligen värda att testa! Det är stor skillnad i hur användargränssnittet fungerar och jag föll för det direkt. Kan man med hjälp av Vista använda hårdvaruacceleration från grafikkortet också så slipper man att det går lite långsamt ibland, något som kommer lyfta det till ännu högre höjder. Stört skillnad märks nog i Word 2007, men även de andra programmen är mycket lättare och naturligare att använda. Rekommenderas varmt att testa helt enkelt!

Kvällen har gått åt till att äta tårta med Jenni (hon fick sina Lisp-labbar från årskurs ett godkända nu efter fyra år) och kasta frisbee i kvällssolen. Mycket härligt! Tårtorna Jenni hade gjort var i klass med Åsas föräldrars tårtor faktiskt. Hon hade garnerat dem Lisputtryck i choklad, byggt cons-celler i choklad och längs med kanterna satt parenteser med choklad. Underbart!!! På den ena tårtan fanns till och med fakultetsfunktionen i Lisp-kod i citrongarnityr.

Efter detta hann jag jobba litegrann med ett databasjobb jag gör åt Skill (konsultbolag som tar in studenter) samt läsa en massa om transsibiriska järnvägen! Gud vad sugen man blir! Kostar ungefär 6 kkr att åka till Peking med transsibiriska och tar 135 timmar som jag förstår det. Dock kan man, om man planerar att resa billigare och vill till Thailand sen, åka till Stilla Havet och Rysslands östkust. Då missar man förvisso Kina (*snyft*), men å andra sidan kostar tåget bara ca 2 kkr och sedan kan man flyga till Bangkok för 4 kkr. ÅÅååååh vad jag vill åka! Kanske i Januari efter exjobbet men innan man börjar jobba? Nåja, den som lever får se vad som händer, tills dess är det jobba hårt och spara mycket som gäller!

1 kommentar:

Olle sa...

Transsibiriska var min första långa resa. Sju dagar tog det till Peking (stavades så 1966). Fascinerande. Vi sprang av vid stationerna och köpte piroger av gummor i hucklen. Drack kinesiskt te och åt kinesiska kex på tåget (det var en kinesisk vagn). Tre dagar bara björkskog. Svart mylla, små grå hus och byar någon gång.

Det är en stor upplevelse - jag garanterar! Och det är bara början på det hela! Men det är ett misstag att hoppa över Kina.