2007-05-01

Hemma igen

Så var man tillbaka i Sverige igen. Det är med delade känslor måste jag säga. Resan har varit helt underbart fantastisk - har du inte följt den och har några timmar att döda kan jag rekommendera mina bilder på http://picasaweb.google.com/anders.ivarsson/ eller för den riktigt envisa, min reseblogg på http://anders-asia.blogspot.com/. Hur som helst - en del blandade känslor är det. Det är jätteskönt att komma hem och få packa upp, det är slitsamt att leva ur en ryggsäck i fyra månader. Det är jätteroligt att träffa alla vännerna igen, dem har jag verkligen saknat. Det ska bli spännande att börja jobba, jag börjar imorgon och ser verkligen fram emot det. Men man känner sig lite rastlös. Man saknar att se nya vyer varje dag, att träffa nya vänner mer eller mindre varje dag, att uppleva nya saker, smaker och lukter och bara ha en underbar tid. Friheten när man reser själv och inte har några planer är svårslagen - jag har aldrig känt mig så totalt i kontroll över mitt eget liv.

Sen jag kom hem till Sverige har det varit fullt upp - framför allt med att träffa alla vännerna man inte sett på vad som känns som ett halvår. Det mesta av vänner träffade man väl på "välkommen hem"-festen som jag hade i fredags - en himla massa folk som dök upp för att bada pool, grilla, äta pizza, dricka halvt obscena mängder alkohol, bada mer i pool och sjunga studentikosa sånger i köket. Slutar som vanligt med en runda till Statoil för den obligatoriska mosbrickan, sen somnar tre pers i mitt sovrum, två i vardagsrummet och en stackars sate under köksbordet (som dock inte är kvar på morgonen). På det hela taget en mycket trevlig fest, även om det var lite väl mycket folk jag inte kände som dök upp (som alla refererade till en tredje person som jag inte kände som de var där med).

Lär väl bli mer skrivet här nu när jag är tillbaka. Vill ni se bilder från festen så kolla in bildlänken som jag postade ovan.

2 kommentarer:

dathui sa...

Välkommen till civilisationen ;)

Olle sa...

Vad var försvunnet på morgonen - köksbordet eller den stackars saten under bordet?

Olle