2006-06-26

Spanien

Nu åker jag till Spanien. Om det fungerar att publicera bloginlägg från
mailen som jag testar att göra nu kommer jag att göra det under resan också.

Annars ses vi om två veckor!

2006-06-18

Tempot

Insåg just att det här troligen är första gången på vääldigt länge (några månader kanske?) som jag varit ensam i någon timme utan något att göra. Har suttit hemma vid datorn ett tag nu och inte jobbat, inte träffat någon och inte ens varit med Åsa. Känns lite läskigt att inse att det var så extremt länge sen.

Borde nog dra ner på tempot lite, det finns ju en beryktad vägg där ute som man ska akta sig för säger de. Kanske finns en anledning till att de kallar mig manosocial?

Jobb på en söndag?

Pfffs. Vilken dag. Kändes som om jag vaknade hyfsat utvilad och sen gick förmiddagen (9-12 ungefär) åt till att ha ett möte hemma i lägenheten. Mötet var med Kenneth som jag gör ett litet konsultjobb tillsammans med, där vi ska göra en förstudie för en databas. Är ganska intressant och verkar som om det blir riktigt bra. Blir lite tajt med tid inför midsommar bara, men det ska nog gå att få ihop ändå.

Efter det åt jag och Åsa lite lunch och hjälpte henne att packa väskorna tills hon skulle åka till Göteborg och släkten. Vid två skulle jag iväg till ett litet cafémöte med Mensa, för att testa hur folket verkar vara och om det är något att ha. Åsas cykelnyckel var tyvärr borta för tillfället, så jag orkade inte riktigt ta mig dit. Istället blev det lite biljard med Fredrik och Jenni och sen lite nudelgratäng (femte dagen i rad kanske?).

Kvällen har gått till att spela beach volley igen. Gud vad roligt det är, och nu har man kommit in i det så pass att det går hyfsat bra. Man blir väldigt sandig dock, så efteråt är det en obligatorisk dusch och intvålning för att få bort all sand. Sanden vägrar att lossna (förutom när man står i hallen, väldigt intressant) utan att man gnuggar den.

Nu ska jag nog sova tidigt, alternativt äta en kvällsmacka och jobba lite. Får se hur kvällen urartar sig. ;)

Godnatt!

2006-06-17

EPIC

Google, Gmail, Google Calendar, MSN, Blogger, Google News, Amazon, etc. Många intressanta funktioner som underlättar livet och utnyttjar möjligheterna i IT fullt ut. Var kommer detta leda i slutändan egentligen? Se http://epic.lightover.com/ för en härligt cynisk bild av var det kan leda.

2006-06-16

Sport, sommar och exjobb

En dag med exjobbande där vi fick en hel del gjort har nu gått. Vi skrev klart lite fler olika formuleringar på vårt syfte, som speglar olika vinklingar på det problem vi ska undersöka. Ska bli intressant att se vad beställaren och handledaren säger om de olika, vi har ju några egna favoriter så klart.

Efter exjobbet blev det en snabb vända hemma för att se hur otroligt fint Åsa hunnit städa allt (nåja, på god väg) nu när hon är ledig. Sen åkte jag iväg med Martin och hans inlånade skåpbil för att hämta två bokhyllor som vi köpt idag. Nu har vi äntligen plats för alla våra saker, några kläder och de sista flyttlådorna som inte packats upp förrän nu. Härligt! Blir fler bilder härifrån när allt är klart!

Sen så har jag såklart spelat lite mer volleyboll och gått hem för att titta på fotbollen. Det är enormt fascinerande att sport kan engagera så otroligt många personer. Var tydligen drygt 40000 svenskar på arenan nere i Tyskland för att heja på vårat landslag och få dem att spela bättre. Otroligt egentligen, det är en större småstad ju. Tur att de fick se oss vinna och få lite valuta för pengarna iaf. ;) Kofi Annan har tydligen sagt något i stil med att världen vore ett mycket bättre ställe om folk kunde vara lika engagerade för världsfred, miljö och andra viktiga frågor som de är för sport. Kanske en avlägsen dröm, men med den tid, engagemang och de pengar som läggs på sport skulle världen verkligen vara ett annat ställe att leva på.

Nu ska jag förpacka mat och sova. Lagade nudelgratäng (nudlar, köttfärssås och lite yoghurt blandad med Philadelphiaost som gratineras) i rätt stora mängder, blir nog åtminstone sex portioner över!

Lästips: Underbart bloginlägg från Linus om tomhet. Får en att tänka till lite och ligger mycket i det han säger!

2006-06-15

Pjuh, tofflor...

Med minsta möjliga marginal klarade jag mig undan från att äta upp mina tofflor (fårskinn, storlek 46, mumma). Fick femma på programvarutestningstentan, men med 44 av 50 poäng vilket var gränsen för femma. Så jag slipper äta tofflorna, men jag kanske får gå och sniffa lite på kanten av dem iaf.

Borde skaffa tofflor till kontoret också, så man kan gå runt lite mer avslappnat. Det vore himla skönt, speciellt de dagarna det är för varmt för att sitta i varma skor. Kanske någon typ av sandal åtminstone? Självklart måste jag ta med kodvantar tills vi börjar sitta och koda också, dvs. typ cykelhandskar fast i skönare material. Då slipper man bli kall om händerna även fast man sitter still länge.

Mycket tofflor nu för tiden.

Igår var vi ute och spelade beachvolley hela kvällen, gick ut vid halv åtta kanske och kom nog inte tillbaka förrän strax efter tio. Kommer att vara så stel och behöva massage under dagen. Kände det redan när jag gick upp att benen har jobbat lite. Nu har jag iaf kommit in i spelet så pass mycket att man börjar våga satsa på bollar, slänga sig med mera. Det märks framförallt på mängden sand i kalsongerna, var en smärre öken där när jag kom hem.

2006-06-13

The unbearable heat

Åh, herregud vad varmt det är! Fortfarande halv elva på kvällen är det för varmt för något annat än bar överkropp och shorts. Hur ska jag kunna sova i detta?? På jobbet gick det hyfsat idag, det finns någon typ av aircondition som sagt och om man inte öppnar fönstret är det på rätt sida om gränsen till uthärdligt (men inte mycket på rätt sida).

Var skönt idag på exjobbet, kom igång riktigt bra. Har jobbat med projektplan, tidsplan, laddat ner och installerat fler program, kollat på rapportstruktur och pysslat med lite annat. De program vi installerat är bland annat betaversionerna av Office 2007 och Project 2007. Suveränt att man kan ladda ner och testa dem, och eftersom det är så pass sena betaversioner är de tillräckligt stabila för att användas. De är verkligen värda att testa! Det är stor skillnad i hur användargränssnittet fungerar och jag föll för det direkt. Kan man med hjälp av Vista använda hårdvaruacceleration från grafikkortet också så slipper man att det går lite långsamt ibland, något som kommer lyfta det till ännu högre höjder. Stört skillnad märks nog i Word 2007, men även de andra programmen är mycket lättare och naturligare att använda. Rekommenderas varmt att testa helt enkelt!

Kvällen har gått åt till att äta tårta med Jenni (hon fick sina Lisp-labbar från årskurs ett godkända nu efter fyra år) och kasta frisbee i kvällssolen. Mycket härligt! Tårtorna Jenni hade gjort var i klass med Åsas föräldrars tårtor faktiskt. Hon hade garnerat dem Lisputtryck i choklad, byggt cons-celler i choklad och längs med kanterna satt parenteser med choklad. Underbart!!! På den ena tårtan fanns till och med fakultetsfunktionen i Lisp-kod i citrongarnityr.

Efter detta hann jag jobba litegrann med ett databasjobb jag gör åt Skill (konsultbolag som tar in studenter) samt läsa en massa om transsibiriska järnvägen! Gud vad sugen man blir! Kostar ungefär 6 kkr att åka till Peking med transsibiriska och tar 135 timmar som jag förstår det. Dock kan man, om man planerar att resa billigare och vill till Thailand sen, åka till Stilla Havet och Rysslands östkust. Då missar man förvisso Kina (*snyft*), men å andra sidan kostar tåget bara ca 2 kkr och sedan kan man flyga till Bangkok för 4 kkr. ÅÅååååh vad jag vill åka! Kanske i Januari efter exjobbet men innan man börjar jobba? Nåja, den som lever får se vad som händer, tills dess är det jobba hårt och spara mycket som gäller!

2006-06-12

Badning




Några bilder från årets första bad. Var som sagt hela 14,5 grader i vattnet, så fullt gott att bada i alltså! David tyckte inte att det räckte med ett bad för mig heller, så två dopp blev det totalt.

Påminner för övrigt om en intervju med en av mina tidigare idoler, skateboardåkaren Andreas Engelkes. På frågan "Vad har du för framtidsplaner?" svarar han med en lätt axelryckning och "Ptja, bada och så...". Helt rätt inställning kan jag tycka ibland!

Exjobbet har startat

Idag hade vi vår första dag på exjobbet. Känns mycket bra. Dagen gick väl mest åt att komma på plats, installera datorerna och en himla massa program och sätta upp de inställningar man vill ha och så. Har en liten plan på vad vi ska göra de närmaste dagarna, så att vi vet hur vi ska komma igång. Känns väldigt bra på det hela taget.

Har en del att införskaffa till kontoret som vi inte kan leva utan också, exempelvis:

  • En bordsfläkt - när det är 28 grader ute går det inte att stå ut
  • En ny mus och musmatta - det kan man alltid ta hemifrån
  • En trädgårdstomte - behövs det verkligen någon motivering?
Så nu har alltså allvaret satt igång och allt som kommer snurra i mitt huvud (nåja) den närmsta tiden är metamodellering. Sätter mig nog och skriver mer om detta vilken dag som helst.

Hann med någon timme beachvolley och bada lite i poolen utanför mitt fönster idag också. Trevligt!

2006-06-11

Tankar

Jag har pratat med Micke om att skriva mer tankar och funderingar i bloggen, tillsammans med den mer kronologiska redogörelse för mitt liv som den hittils varit. Jag har så mycket tankar och idéer och funderingar, så det borde ju inte vara några problem? Men var börjar man? Hur mycket vågar man öppna sig? Hur mycket kan man säga och hur mycket vill man dela med sig? Just nu bloggar mer eller mindre halva Linköping verkar det som, och allas bloggar tar olika riktningar. Vissa beskriver vad de gjort, andra skriver om funderingar och tankar och ytterligare andra personer skriver underbara inlägg som inte har någon koppling till något vettigt alls. (Känn dig träffad!)

Idag var en lugn dag. Har suttit på gräset i solen med Kalle och David, ätit en underbar pastasallad till lunch, sovit på tåget ner till Linköping och tagit det lugnt med Åsa nu på kvällen. Det har varit väldigt lagom faktiskt och himla mysigt. Imorgon sätter exjobbet igång, ser fram emot det väldigt mycket!

Funderingarna får vänta tills senare, nu tänkte jag mest sova. Tankar som snott genom huvudet på senaste handlar om allt ifrån framtiden, studierna, resor, livet, dödlighet, vänner och en massa annat mellan himmel och jord. Får se vilka som sätts i pränt och vilka som förblir en oavslutad tankestorm inne i mitt huvud.

Stockholmsbesök

Nu har jag ju då varit på ett hyfsat långt Stockholmsbesök, onsdag till söndag. Det är alltid kul att få komma ifrån lite, och det här Stockholmsbesöket har varit så fullpackat med skojiga saker att jag knappt hunnit sova något. Får ta igen det nästa vecka, då har jag hela kvällarna lediga nästan varje dag, det ska bli såååå skönt!

På onsdagen kom jag upp ganska sent till Stockholm efter att ha varit på ett möte i Linköping och sen stannat ett tag i Norrköping på vägen för att säga glad sommar till Emma. Hem en snabb vända för att lämna ryggsäcken och sen gick jag och träffade Carro som jag lärde känna nere i Thailand. Trevligare och sötare tjej får man ju leta efter (okej, det finns ganska många andra i min omgivning som är lika trevliga och söta, men ändå). Har himla roligt med henne, så det blev väl några öl och snacka massa minnen från Thailand. Gud vad jag längtar tillbaka och kul att träffa någon som upplevt lite samma saker och som längtar tillbaka lika mycket som man själv.

Frukosten med Sandra blev som tur var inställd dagen efter. Synd att inte hinna träffa henne, men å andra sidan var det skönt att få sova mer än tre timmar, då jag kom hem vid fyra-tiden. Istället tog jag mig upp till tio och åkte ner till Stureplan för att gå på IVAs studentrådsmöte (IVA = Kungl. Ingenjörsvetenskapsakemien). Vi diskuterade hur uppstarten av "nästa" studentråd ska se ut och vad de ska prata om under sina två år. Det är alltid så inspirerande att vara på dessa möten, alla som är där är mycket ambitiösa och kompetenta, något som inspirerar en att vara likadan själv. Det är väldigt givande! Lunchen var mycket god och åts i IVAs egen restaurang Grodan som alltid har suverän mat och en lyxig känsla. Eftet mötet började en större sammankomst med en hel hög med kända namn från universitetsvärlden, forskare, myndigheter och företagsledare. Även där känner man sig rätt priviligerad att få vara med i såna sammanhang.

I mitten av mötet smet jag iväg till företaget som är beställare av vårt exjobb. Jag kommer börja på måndag tillsammans med Fredri, vi kommer kolla på metamodellering som sagt. Nästa blog kanske handlar mer om detta, men det återstår att se.

Eftet mötet hann jag precis tillbaka till sammankomsten på IVA och framförallt till mingelbuffén efteråt. MUMS vad god mat de har och vinet är svårslaget det med!

Efter mötet dog min mobil totalt, vilket fick mig att missa helt att Åsa redan kommit till Stockholm och ville att jag skulle komma ut till dem. Istället träffade jag Nadja, Fredrik och David under kvällen litegrann. Kändes lite som old times igen, med biljard och Birkapizza. Mmmmm... Ibland drömmer man sig tillbaka till de tiderna, när allt var så lätt, man behövde inte tänka så mycket på allting utan bara levde på. Ungefär som nu kanske iofs?

Fredagen var suverän! Åsas mamma hade sin 50-årsfest och precis som alltid är deras fester svårslagna i storhet, trevligt folk, god mat och helt enkelt trevlighet. Tillställningen förtjänar ett eget bloginlägg, så förhoppningsvis kommer ett sånt nångång. Lär väl ska lägga upp de bästa bilderna därifrån kanske... God mat, gott dricka, trevligt folk och sova alldeles för sent igen sammanfattar väl hela kvällen väldigt bra. Kul att få träffa Åsas släkt igen, man börjar ju känna sig som en av dem litegrann.

Lördagen blev lite lugnare, första halvan av dagen gick åt till att slappa, vakna och mysa i solen. Gick runt lite i Solna Centrum och shoppade också, men har man inga pengar blir inte behållningen så stor av att göra sånt. Efter lunchen åkte vi ut med segelbåtarna (två stycken) ett litet tag (över fjärden, fika och sen tillbaka). Det var otroligt mysigt och jag passade på att ta årets första (och andra) bad, då det faktiskt var nästan 15 grader i vattnet.

På kvällen träffade jag Fredrik och David ett tag och satt och tog några öl och snackade en massa. Åsa kunde tyvärr inte följa med, hon skulle åka ner till Linköping tidigt på söndagsmorgonen. Alltid trevligt att träffa Fredrik och David, men de flesta andra var ute på landställen eller var för sega för att orka följa med. Tror hela Sverige stannade upp efter "förlusten" i fotbollen, det är fascinerande hur sport kan ha så stor påverkan på folk.

Dagen idag ska spenderas ute hoppas jag, Firefox säger att det är fint väder så då borde jag vara ute. Ska dubbelkolla mot vädret om det verkligen är rätt att det är fint först kanske?

2006-06-07

MI:3

Var på bio igår med Fredrik och Therese (Åsa hemma och pluggar och dessutom sjuk - stackars). Trevligt att bara åka ner på stan och se en film sådär. Filmen - Mission Impossible 3 - motsvarade väl ungefär förväntningarna, dvs. mycket mindless action, en liten blygsam skvätt handling och så hunken Tom Cruise som springer en massa.

Filmen kändes faktiskt väldigt mycket som en blandning av Jönssonligan (otroligt smarta planer, kupper och inbrytningsförsök) och Vanilla Sky (Tom springer massa). Blanda in lite terroristaction à la 24 och se där, MI:3.

Det enda som egentligen störde mig var väl det faktum att man aldrig fick veta vad "The Rabbits Foot" som alla slogs om var för något (förutom att det var något hemligt som folk ville ha) och kanske att man inte fick se när Tom Cruise snodde åt sig den, utan bara att han försvann in i ett högt hus i tio minuter och sedan kom ut genom ett fönster med en fallskärm. Å andra sidan fick man ju se säkert en kvarts material där han sprang, så det väger väl kanske upp det hela lite.

2006-06-05

Teknikens under

Jag är ett riktigt teknikfreak rätt ofta och håller mig uppdaterad på det mesta inom datorbranchen. Jag läser om ny hårdvara, nya datorspel och nya program. Jag läser om nya uppfinningar och läser gärna om framsteg på mer teoretiska områden som artificiell intelligens, genetisk programmering och annat som jag inte tänkt gå in på. Trots detta och trots att jag själv använder datorer dagligen i både jobb och fritid kan jag ibland bli otroligt imponerad av så "lätta saker" som tekniken tillåter en att göra.

Idag startade vi en Sommarkalender på Google Calendars. Vi lägger in alla som vill vara med och som är nere i Linköping i sommar. Folk som har en idé om något de ska/vill göra lägger in det i kalendern och alla kan se det. Mycket praktiskt sätt att se till att man alltid har något att göra i sommar utan att fastna själv i sina lilla lägenhet. Så loggar jag in nu så ser jag, utöver min egen kalender, även när nästa grillning är inplanerad, när Pätr tänker spela beach volleyboll eller om någon planerar en gruppresa till Liseberg. Filmkvällar, fester, brädspel, fotboll, allt passar in här och det är så smidigt sätt att göra det på. Och jag blir imponerad över hur lätt det är att göra allt. Google Calendar har ett väldigt intuitivt gränssnitt, det mesta fungerar precis som man tänkt sig och det går så lätt att lägga till nya inbokade tillfällen.

I övrigt kommer jag påbörja mitt exjobb om en vecka. Det har gått ganska snabbt och detaljerna kring vad vi kommer göra är inte färdiga. Blir dock tillsammans med Fredrik, ska bli skitroligt att få jobba under så länge tillsammans med någon man vet att man fungerar så bra tillsammans med. Får väl se till att vi inte får nog av varandra bara. Utan att säga för mycket om vad jag kommer göra när jag inte vet så tänkte jag citera en mening som vi stötte på: "Uppdatera metametamodellen för metamodellnotationen." När man inser att man förstår en sån mening och att den verkligen betyder något för en så inser man att man lärt sig något under sina fyra år här på universitetet iallafall.

2006-06-04

Sliten...

Oj, nu har det varit fest några dagar i rad igen. Känner mig rätt sliten, nu är det nog inga festplaner förrän nästa fredag när jag ska på 50-årskalas hos Åsas föräldrar och det blir nog rätt städad tillställning skulle jag tro. Sen kommer hela sommaren, så då blir det väl tillbaka till mer normala förhållanden. De sista veckorna här blir ju så absurda med avskedsfester, avslutningsfester, stängningsfester, examensfester och vanliga fester, plus en eller annan spontanfest. I fredags var det som sagt möte med KFIB (inga förslag på vad förkortningen står för än, men ganska uppenbart som sagt), följt av kravall/disco där bland annat Lars Vegas Trio spelade.

Igår var det bartömning på Huset i Norrköping, jag och Fredrik var där och festade med Emma och hennes kompis Johanna. Mycket skojigt var det, men idag har vi varit rätt sega och hela dagen har gått åt till att hitta olika ställen att halvsova på (Emmas soffa, en park i solen, en bänk i väntan på tåget, pendeltåget, Fredriks soffa och snart min egen säng får jag hoppas). Bartömningen var riktigt skojig iaf, helt okej musik och 15 kr / cider. Plus trevligt folk.

Angående Mensa, som jag nu från diverse håll blir avrådd från att gå med i, så har jag nog tänkt bli medlem (som ungdom måste man ju trotsa sina föräldrar?). Det är ju aldrig fel att nätverka lite, och förhoppningsvis kan det leda till några intressanta kontakter eller något jobb. Jag behöver pengar just nu. Fick inte sommarjobbet utan börjar exjobba istället verkar det som. Alltså måste jag göra annat för att få ihop så pass mycket pengar att jag kan ut och resa när jag är klar, för det vill jag VERKLIGEN göra.

Postar snart några bilder tänkte jag, men inte ikväll, är för seg för det. Dock tänkte jag lägga upp några av mina favoritpunkter från KFIB-mötet som efter ett tag blir rätt raljerande.

1. Mötet högtidliga öppnande
(Mötet öppnas av ordföranden. Eftersom alla är ordförande blir det den som snabbast tycker det är dags att göra det).
2. Kraftfull skål för mötet
3. Val av mötesordförande
(Förslag blev "sittande", vilket passar bra eftersom alla satt ner. Mötet var rörande överens.)
4. Val av snabb, effektiv och stackars mötessekreterare
5. Mötets behövliga utlysande
(Mötet behöver utlysas, så Jonas går och skriker ut genom ett fönster till de 300 personerna utanför att vi har möte. Mötet fann efter detta mötet behövligt utlyst.)
6. Extra formalia
(Frågeställningar kring flytande punkter tas upp.)
7. Adjungeringar
(Kycklingen adjungeras på mötet med närvaro-, yttrande- samt maträtt.)
8. Justering av röstlängderna
(Man tar ett varv och folk får bedöma vilken röstlängd de har. Jag hade nog 3 rågade teskedar socker, medan Erik exempelvis hade en röstlängd på fem våningar. Ni förstår poängen....)
9. Skål för de närvarande medlemmarne
10. Skål för de icke närvarande medlemmarne
11. Fastställande av den tillfälliga föredragningslistan
...
13.1 Beklämmande
(Eftersom mötet hade så många saker som var beklämmande skapades en helt egen punkt för dessa. Under mötet hoppade vi ofta tillbaka till denna punkten för att lägga till underpunkter som Fisksätra, Esbjörn, med flera. Beslutades också att beställa upp en stämpel för inkommande skitpost med ordet "Beklämmande" på.)
14. Rapport och meddelanden om årets bedfrifter, grandiosa planer samt övrigt skvaller.
(Folk berättar vad de gjort sen senaste mötet och raljerar mest i allmänhet)
....
16. Skål för bortglömda uppdrag från föregående möten
17. Det Svällande Arkivet
(Uppläsning av diverse kuriosa ur det svällande arkivet, här finns mycket roligt samlat. Förra mötet lades exempelvis en tequilahatt till arkivet, något som ifrågasattes under detta mötet eftersom det gör det omöjligt att stänga pärmen.)
...
20. Skål för oss själva och vår förträfflighet
...
25. Skål... bara skål
26. Mötets högljudda avslutande

Japp, som ni förstår är det kanske inte så mycket seriöst möte, men riktigt roligt är det. Godnatt!

2006-06-02

Spån

Under ett infall av mindre politisk korrekthet satt vi nere på Nationernas Hus igår och spånade på idéer till hemsidor eller communities som inte finns än, men som borde kunna bli en hit. Vi kom fram med hemska förslag som:

alzheimers.se - "Nya vänner varje dag." (alternativt: "Du har redan varit här")
dyslexi.se - "Skrev du adressen själv hör du inte hemma här"
schizofreni.se - "Du är redan här"

Mycket skojigt, men finns nog folk som skulle ta illa vid sig. Gör någon det nu ber jag om ursäkt. ;)


I övrigt har det varit ett bra tenta-p. Ska snart iväg på min sista tenta, men först måste jag packa ihop lite saker. Jag måste ha med mig kavaj och en skjorta eftersom det är vårmöte med föreningen för gamla ordförande - KFIB (gissa förkortningen själv, det är rätt uppenbart). Jag måste ha med mig diverse saker till mötet, t.ex. Det Svällande Arkivet och våran föreningsfana. Jag måste ha med mig overall eftersom mötet av en osedvanligt lycklig slump (precis som varje år) sammanfaller med årets sista kravall - Sommar-X. Alltså overall efteråt. Utöver det måste jag väl ha med mig boken som jag får ha på tentan och ett tjog pennor och kanske något att knapra på ifall jag har tid över på tentan. Och så en Nezeril så att jag kan andas också.

2006-06-01

Uppringd

Måste man nöja sig med att skriva ett inlägg per dag? Det var så skoj att skriva, så vissa dagar blir det nog mer. Fortsätter lite på det självgoda temat jag startade förrförra inlägget med att berätta att jag idag blev uppringd av ett företag, Skill, som jobbar som bemanningsföretag med endast studenter. De sätter företag som vill ha mindre jobb, exjobb eller fasta anställningar med studenter i kontakt med just studenterna. De hade ett databasjobb som de tyckte jag skulle passa perfekt i och tyckte att det vore bra om "de fick in mig i organisationen" eftersom jag inte gjort något jobb genom Skill tidigare. Så några timmar databasjobb i en förstudie kanske det blir under första veckan av sommaren, med lite tur förlängs det för implementation av databasen.

Den som lever får se. Nu ska det sovas hur som helst, har en dag av PUM-teori pluggande (programutvecklingsmetodik-teori) framför mig.