2006-06-11

Stockholmsbesök

Nu har jag ju då varit på ett hyfsat långt Stockholmsbesök, onsdag till söndag. Det är alltid kul att få komma ifrån lite, och det här Stockholmsbesöket har varit så fullpackat med skojiga saker att jag knappt hunnit sova något. Får ta igen det nästa vecka, då har jag hela kvällarna lediga nästan varje dag, det ska bli såååå skönt!

På onsdagen kom jag upp ganska sent till Stockholm efter att ha varit på ett möte i Linköping och sen stannat ett tag i Norrköping på vägen för att säga glad sommar till Emma. Hem en snabb vända för att lämna ryggsäcken och sen gick jag och träffade Carro som jag lärde känna nere i Thailand. Trevligare och sötare tjej får man ju leta efter (okej, det finns ganska många andra i min omgivning som är lika trevliga och söta, men ändå). Har himla roligt med henne, så det blev väl några öl och snacka massa minnen från Thailand. Gud vad jag längtar tillbaka och kul att träffa någon som upplevt lite samma saker och som längtar tillbaka lika mycket som man själv.

Frukosten med Sandra blev som tur var inställd dagen efter. Synd att inte hinna träffa henne, men å andra sidan var det skönt att få sova mer än tre timmar, då jag kom hem vid fyra-tiden. Istället tog jag mig upp till tio och åkte ner till Stureplan för att gå på IVAs studentrådsmöte (IVA = Kungl. Ingenjörsvetenskapsakemien). Vi diskuterade hur uppstarten av "nästa" studentråd ska se ut och vad de ska prata om under sina två år. Det är alltid så inspirerande att vara på dessa möten, alla som är där är mycket ambitiösa och kompetenta, något som inspirerar en att vara likadan själv. Det är väldigt givande! Lunchen var mycket god och åts i IVAs egen restaurang Grodan som alltid har suverän mat och en lyxig känsla. Eftet mötet började en större sammankomst med en hel hög med kända namn från universitetsvärlden, forskare, myndigheter och företagsledare. Även där känner man sig rätt priviligerad att få vara med i såna sammanhang.

I mitten av mötet smet jag iväg till företaget som är beställare av vårt exjobb. Jag kommer börja på måndag tillsammans med Fredri, vi kommer kolla på metamodellering som sagt. Nästa blog kanske handlar mer om detta, men det återstår att se.

Eftet mötet hann jag precis tillbaka till sammankomsten på IVA och framförallt till mingelbuffén efteråt. MUMS vad god mat de har och vinet är svårslaget det med!

Efter mötet dog min mobil totalt, vilket fick mig att missa helt att Åsa redan kommit till Stockholm och ville att jag skulle komma ut till dem. Istället träffade jag Nadja, Fredrik och David under kvällen litegrann. Kändes lite som old times igen, med biljard och Birkapizza. Mmmmm... Ibland drömmer man sig tillbaka till de tiderna, när allt var så lätt, man behövde inte tänka så mycket på allting utan bara levde på. Ungefär som nu kanske iofs?

Fredagen var suverän! Åsas mamma hade sin 50-årsfest och precis som alltid är deras fester svårslagna i storhet, trevligt folk, god mat och helt enkelt trevlighet. Tillställningen förtjänar ett eget bloginlägg, så förhoppningsvis kommer ett sånt nångång. Lär väl ska lägga upp de bästa bilderna därifrån kanske... God mat, gott dricka, trevligt folk och sova alldeles för sent igen sammanfattar väl hela kvällen väldigt bra. Kul att få träffa Åsas släkt igen, man börjar ju känna sig som en av dem litegrann.

Lördagen blev lite lugnare, första halvan av dagen gick åt till att slappa, vakna och mysa i solen. Gick runt lite i Solna Centrum och shoppade också, men har man inga pengar blir inte behållningen så stor av att göra sånt. Efter lunchen åkte vi ut med segelbåtarna (två stycken) ett litet tag (över fjärden, fika och sen tillbaka). Det var otroligt mysigt och jag passade på att ta årets första (och andra) bad, då det faktiskt var nästan 15 grader i vattnet.

På kvällen träffade jag Fredrik och David ett tag och satt och tog några öl och snackade en massa. Åsa kunde tyvärr inte följa med, hon skulle åka ner till Linköping tidigt på söndagsmorgonen. Alltid trevligt att träffa Fredrik och David, men de flesta andra var ute på landställen eller var för sega för att orka följa med. Tror hela Sverige stannade upp efter "förlusten" i fotbollen, det är fascinerande hur sport kan ha så stor påverkan på folk.

Dagen idag ska spenderas ute hoppas jag, Firefox säger att det är fint väder så då borde jag vara ute. Ska dubbelkolla mot vädret om det verkligen är rätt att det är fint först kanske?

1 kommentar:

Anonym sa...

Ååååå.. Ute och seglat!!! *avis*
Ta med mig nästa gång vettja!! Älskar att segla, men får aldrig göra det.. :(

Lycka till imorgon på första dagen!