2006-06-05

Teknikens under

Jag är ett riktigt teknikfreak rätt ofta och håller mig uppdaterad på det mesta inom datorbranchen. Jag läser om ny hårdvara, nya datorspel och nya program. Jag läser om nya uppfinningar och läser gärna om framsteg på mer teoretiska områden som artificiell intelligens, genetisk programmering och annat som jag inte tänkt gå in på. Trots detta och trots att jag själv använder datorer dagligen i både jobb och fritid kan jag ibland bli otroligt imponerad av så "lätta saker" som tekniken tillåter en att göra.

Idag startade vi en Sommarkalender på Google Calendars. Vi lägger in alla som vill vara med och som är nere i Linköping i sommar. Folk som har en idé om något de ska/vill göra lägger in det i kalendern och alla kan se det. Mycket praktiskt sätt att se till att man alltid har något att göra i sommar utan att fastna själv i sina lilla lägenhet. Så loggar jag in nu så ser jag, utöver min egen kalender, även när nästa grillning är inplanerad, när Pätr tänker spela beach volleyboll eller om någon planerar en gruppresa till Liseberg. Filmkvällar, fester, brädspel, fotboll, allt passar in här och det är så smidigt sätt att göra det på. Och jag blir imponerad över hur lätt det är att göra allt. Google Calendar har ett väldigt intuitivt gränssnitt, det mesta fungerar precis som man tänkt sig och det går så lätt att lägga till nya inbokade tillfällen.

I övrigt kommer jag påbörja mitt exjobb om en vecka. Det har gått ganska snabbt och detaljerna kring vad vi kommer göra är inte färdiga. Blir dock tillsammans med Fredrik, ska bli skitroligt att få jobba under så länge tillsammans med någon man vet att man fungerar så bra tillsammans med. Får väl se till att vi inte får nog av varandra bara. Utan att säga för mycket om vad jag kommer göra när jag inte vet så tänkte jag citera en mening som vi stötte på: "Uppdatera metametamodellen för metamodellnotationen." När man inser att man förstår en sån mening och att den verkligen betyder något för en så inser man att man lärt sig något under sina fyra år här på universitetet iallafall.

3 kommentarer:

Olle sa...

Hur skulle det vara om vi gjorde en gemensam Google kalender. Använder en själv och en metod vore naturligtvis att dela den med dig. Du får dock kanske mer information då än du riktigt behöver? Men när vi är i Spanien kunde t ex vara bra att hålla reda på? Och när jag är i Stockholm och du är där också. Kanske?

Eventuellt också inbjuda Malin till detta?

Smart idé i alla fall!

Anonym sa...

I'm impressed with your site, very nice graphics!
»

Anonym sa...

Greets to the webmaster of this wonderful site. Keep working. Thank you.
»