2006-05-26

Nyttigt leverne

Det är så skönt att nästan kommit in i ett nyttigt leverne. Sen Thailand så har jag insett att mina matvanor kanske inte var superbra här hemma i Sverige, så nu är det frukt till frukost varje dag och nyttigare mat generellt också (bortsett från någon enstaka utemat, pubmat etc..). Jag är ute och rör på mig mer än nånsin också, kom just hem från en timmes morgonpromenad. Det är så härligt verkligen!! Nu ska jag äta lite frukost bestående av fil, banan och rågmackor med ost. Värre frukostar har jag ju ätit i mitt liv iallafall.

3 kommentarer:

Syrran sa...

Här kommer något nyttigt!

Ta en burk konserverade linser/bönor tex borlottibönor, mixa. Ta två kokta potatisar och mosa med i smeten. En hackad rödlök. Blanda i ett ägg, saften från en halv citron, basilika (helst färsk), örtsalt, vitlök. Forma till biffar och stek i olivolja, på medelstark värme 2-3 min på varje sida. Jättegott...

Syrran sa...

Det syns ju inte att jag lämnat en kommentar!

Olle sa...

Mycket glädjande! Får du frukosten OK så är mycket vunnet! Mer grönsaker, mindre fett är en bra huvudlinje. Och så skall det vara gott och färgrikt (grönt, rött och vitt = bönor, morötter/tomater och ris). Men det finns breda marginaler...

Pappa