Veg-klegg
Idag testade vi ett nytt koncept, jag och Åsa lagade olika mat så att vi fick det vi ville ha. Jag var sugen på "Johannas vegklegg till pasta" som är såå gott (och nyttigt), medan Åsa hellre åt fisk. Det fungerade rätt bra att blanda sådär, vi lagade maten tillsammans och stod iaf lite i köket samtidigt. Sen blev det ju en massa mat över också. Jag tyckte att 120 kr lät som mycket när jag köpte alla ingredienser plus lite frukost, men när jag inser att det kommer att räcka till minst fyra måltider till för mig och en åt Åsa är det inte så farligt.
Receptet på vegklegg borde ni alla testa på:
3 dl röda linser (okokta)
1 gul lök
1 msk olja
1 hackad vitlöksklyfta
3 morötter
1 röd paprika
1 tärning grönsaksbuljong
1 burk krossade tomater
peppar
salt
chilisås
Koka linserna ca 10 min, låt rinna av.
Hacka och fräs lök och vitlök i oljan.
Riv morötterna och fräs med löken.
Skär paprika och lägg i. Ha i linserna.
Fräs allting några minuter.
Tillsätt tomater, buljongtärning, chilisås och kryddor.
Mumsa!
Trots att receptet ser litet ut så räcker det lätt till fyra personer, troligtvis mer än så. Det är himla nyttigt, massa jättegott och man blir härligt mätt på det.
Ikväll var en lugn kväll hemma. Har slötittat lite på TV, men framförallt har kvällen gått åt till att hinna ifatt med lite programmering, småprojekt som ska göras, avsluta de engagemang jag haft och liknande. Lär nog sitta uppe med det ett tag till, men det är skönt att få det gjort iaf.
3 kommentarer:
Du får smaka på mitt veg-klegg om jag får smaka på ditt! :P
Si man på. Syrrans inflytande igen?
Undrar hur det skall bli i Katalonien. Du käkar vegklegg och jag en riktig biff med ett gott glas vin? Eller två.
Olle
Greets to the webmaster of this wonderful site. Keep working. Thank you.
»
Skicka en kommentar