2006-05-31

Veg-klegg

Idag testade vi ett nytt koncept, jag och Åsa lagade olika mat så att vi fick det vi ville ha. Jag var sugen på "Johannas vegklegg till pasta" som är såå gott (och nyttigt), medan Åsa hellre åt fisk. Det fungerade rätt bra att blanda sådär, vi lagade maten tillsammans och stod iaf lite i köket samtidigt. Sen blev det ju en massa mat över också. Jag tyckte att 120 kr lät som mycket när jag köpte alla ingredienser plus lite frukost, men när jag inser att det kommer att räcka till minst fyra måltider till för mig och en åt Åsa är det inte så farligt.

Receptet på vegklegg borde ni alla testa på:
3 dl röda linser (okokta)
1 gul lök
1 msk olja
1 hackad vitlöksklyfta
3 morötter
1 röd paprika
1 tärning grönsaksbuljong
1 burk krossade tomater
peppar
salt
chilisås

Koka linserna ca 10 min, låt rinna av.
Hacka och fräs lök och vitlök i oljan.
Riv morötterna och fräs med löken.
Skär paprika och lägg i. Ha i linserna.
Fräs allting några minuter.
Tillsätt tomater, buljongtärning, chilisås och kryddor.

Mumsa!

Trots att receptet ser litet ut så räcker det lätt till fyra personer, troligtvis mer än så. Det är himla nyttigt, massa jättegott och man blir härligt mätt på det.

Ikväll var en lugn kväll hemma. Har slötittat lite på TV, men framförallt har kvällen gått åt till att hinna ifatt med lite programmering, småprojekt som ska göras, avsluta de engagemang jag haft och liknande. Lär nog sitta uppe med det ett tag till, men det är skönt att få det gjort iaf.

2006-05-30

anders-is-the-shit.com

Jag pratade med några vänner här om dagen om att man borde skapa en ny blog, t.ex. anders-is-the-shit.blogspot.com. Där kan man lägga upp alla saker man tycker är bra med en själv, skriva om hur duktig man varit och lägga upp bilder på allt bra man gjort. Det vore kanske jättebra för självförtroendet, vem vet? Eller så blir man bara en självgod, dryg jävel - vem vet?

Saker jag skulle lägga där? Ptja, återstår att se. Jag skulle definitivt lägga upp ett inlägg om att tentan idag gick så bra att jag kan äta mina tofflor om jag inte får femma på den. Eller så kunde man lägga upp bilder på de diplom man fått för att man gjort diverse engagemang och liknande åt sektionen och kåren, en del av dem är rätt fina iallafall. Alla arbetsintyg är ju lite peppande, där står det saker som att man gjort ett kompetent jobb, självständigt arbete och så vidare. Många fina ord om en själv. Intyget från Mensa om att jag klarat deras inträdesprov skulle jag definitivt fota och lägga upp, det är en rolig sak att vara självgod åt. Jag funderar fortfarande på om jag ska testa att gå med och se om föreningen i sig är rolig, men nu vet man iaf att man får vara med om man är på det humöret. Eller så lägger man upp bilder och anekdoter från de gånger man varit med riktigt goda vänner och folk man verkligen tycker om, bara mått bra och haft det himla trevligt.

Eller så nöjer man sig med att skriva ett litet inlägg om hur bra man är så här emellanåt, så slipper majoriteten av folket man känner börja tycka att man är för självgod helt enkelt. Ni andra som råkar läsa detta får ha överseende!

2006-05-29

Kvällen innan tentan

Nu skriver jag från Åsas bärbara dator. Har krupit ner i sängen och tänkte sova alldeles strax. Har dragit på mig en förkylning, så har gått och nyst hela dagen. Då är det nog bra att sova, tänker ju vara frisk snart. Rätt typiskt att jag är sjuk under tentan, känns som om det börjar bli en vana, senast satt jag och knaprade Alvedon under hela tentan för att hålla febern nere...

Imorgon ska jag få besked om sommarjobb. Eventuellt ville de att jag skulle sitta uppe hos dem i Stockholm, så det kanske blir en sommar helt olik vad jag tänkt mig, men ändå väldigt trevlig antar jag. Får se vad som händer på den fronten.

Ikväll såg jag klart hela säsong 5 av TV-serien 24 med Fredrik. Vi har sett alla avsnitt tillsammans de senaste säsongerna (antingen när de går på TV eller genom att ladda ner dem och se dem på datorn när det passar oss). Det var ett omtumlande avslut, så nu får man väl vänta ett år på nästa säsong antar jag.

Ute i vardagsrummet sitter Åsa, Linus, Micke och Joosha och spelar brädspel. De verkar ha trevligt. En annan dag hade jag gärna varit med, men dels är spelet för fyra och dels ville jag inte tänka så mycket som man måste i Settlers. Får bli en annan dag, ikväll var TV ganska lagom.

Godnatt på er alla där ute, nu ska jag drömma om programvarutestning förhoppningsvis, eller åtminstone gå igenom det några varv i huvudet under natten så att jag kan det jättebra imorgon. Jag tror jag brukar göra sånt, för ofta kan jag det bättre på tentan än jag kunnat saker innan, praktisk förmåga måste jag säga...

Bilder på Flickr

Kom just på att jag för ett år sen ungefär skapade ett konto på Flickr, motsvarigheten till Blogger fast för bilder typ. Nu kan man förvisso ladda upp bilder på Blogger också, men det fungerar onekligen bättre på Flickr och man kan hålla dem sorterade där.

Ta en titt på mina bilder från Flickr, de finns på www.flickr.com/photos/anders_ivarsson/


En av favoritbilderna är nog nästan denna bild som togs i Centraleuropa. Vi sprang rätt in i en stor judisk festival (om jag minns rätt) och det var fart, färg, musik och dans. Väldigt kul att se faktiskt, och fotot fångar till viss del stämningen tycker jag.

Labba sent

Klockan är nu lagom sent att gå och lägga sig. Kom hem från Norrköping vid middagstid idag och har städat lite, diskat en del, lagat mat och framförallt labbat klart min programvarutestningslabb som ska vara inne... hmm... klockan åtta imorgon! Gott om marginal att göra klart den på alltså! Känns som att det börjar bli lite motigt att plugga ibland, men just den här kursen har varit underbart rolig och fått mig att vilja komma ut i arbetslivet. Troligtvis blir det exjobb direkt efter sommaren för att kunna ta mig ut på arbetsmarknaden sen. Vi får se hur det går med de planerna... en sak i taget... ska börja med att försöka få klartecken för sommarjobb imorgon, annars vet jag inte vad det blir i sommar.

Jo, just ja, Pelle var ju här en liten skvätt idag. Han hade varit i Sthlm för att lägga i båten, så på vägen ner ringde han och frågade om han kunde titta in en sväng, sträcka på benen och sen åka vidare. Så vi hade Pelle, Nathalie och deras två hundar på besök i en kvart-tjugo minuter eller så. Mycket mycket trevligt att se dem igen, det var alldeles för länge sen och tyvärr blev det ju lite för kort nu. Hoppas på att kunna träffa dem under sommaren, om inte annat när de flyttar "hem" till Sthlm igen.

Deras hundar är galet söta, speciellt den lilla nyinförskaffade knodden som tultade omkring och inte riktigt klarade av att hantera det hala vardagsrumsgolvet.

2006-05-27

Hårproblem

Det verkar som att diverse flickor inte är de enda som oroar sig över den nyblivna bristen på hår. Oroa dig icke käre far, håret hinner växa ganska lagomt långt på en månad, så då ska jag nog "se ut som vanligt" kanske.

Idag har varit lite halvslapp men fått en del pluggat ändå. Det är ganska givande att sitta några stycken och diskutera det man läser om istället för att sitta själv och lösa uppgifter. Nu tänkte jag ta och städa lägenheten och diska lite, är lite för seg för att orka plugga.

Nyklippt

Trots mer eller mindre högljutt motstånd från de flesta tjejer jag känner har jag nu gjort livet lite bekvämare för mig. Håret, som började bli sådär långt att det gick åt en halv burk wax varje gång man skulle göra en ordentlig frisyr och sådär tjockt att det när det inte är fixat ser ut som en svamp av mossa som landat på mitt huvud, är nu nerkortat en liten bit. En ganska bra bit faktiskt, är väl ungefär 1 cm långt.

Det ser väl kanske inte så himla bra ut, varje gång jag ser mig i spegeln ser jag en yrkesmilitär, typ den svenska och manliga (nåja) versionen av GI-Jane. Det finns dock ingen mer praktisk frisyr. Den ser likadan ut jämt, man har inget morgonrufs, inget att fixa när man ska ut och definitivt inget som kan bli blött och förstört i regnet. Myyyyysigt skönt helt enkelt, sen får det väl se lite dumt ut tills det blivit tillräckligt långt för att göra något med igen. Praktiskt med egen trimmer!

2006-05-26

Nyttigt leverne

Det är så skönt att nästan kommit in i ett nyttigt leverne. Sen Thailand så har jag insett att mina matvanor kanske inte var superbra här hemma i Sverige, så nu är det frukt till frukost varje dag och nyttigare mat generellt också (bortsett från någon enstaka utemat, pubmat etc..). Jag är ute och rör på mig mer än nånsin också, kom just hem från en timmes morgonpromenad. Det är så härligt verkligen!! Nu ska jag äta lite frukost bestående av fil, banan och rågmackor med ost. Värre frukostar har jag ju ätit i mitt liv iallafall.

2006-05-25

Drömma sig tillbaka

Drömmer mig tillbaka till Thailand lite då och då. Det var otroligt roligt där, upplevde massor. Nu håller Jenni på att försöka övertala mig att följa med henne och Susen när de åker ner till Australien, Nya Zeeland och Thailand. Det skulle vara någon gång under hösten eller framåt jul kanske. Jag kan ju inte säga att jag inte är lockad. Sen hur det blir får vi väl se, en sak som avgör är ju hur ekonomin ser ut, sen är det inte helt omöjligt att det krockar med exjobbet. Funderar på att göra mitt slutgiltiga exjobb redan nu i höst, och i så fall kanske man kan hinna med en längre resa efter julen? Framtiden får utvisa hur det blir.

Lägger upp en bild från Thailand också som vi tog under sista dagen efter all shopping. Allt på sängen köpte jag under cirka fem timmar och det kostade en bra bit under 2000 kr. Bara det är ju en anledning till att drömma sig tillbaka.

En annan anledning är vädret. Det regnar ute. Ofta tycker jag om regn, det kan vara avkopplande, rogivande, vackert och mysigt. Det här regnet är bara blött, kallt och deprimerande. Blääää!

2006-05-24

Livet rullar på

I måndags åkte jag till Norrköping för att träffa en kompis på eftermiddagen. Åsa var ute på Ålandskryssning med hela fadderiet och några andra (de verkar ha haft det jätteroligt), så jag hade inte så mycket att göra hemma i Linköping för tillfället. Alltid trevligt att bara träffa henne, sitta och snacka skit en hel kväll och inte göra något speciellt. Satt på Huset (studentutestället i Norrköping) och åt mat, drack lite vin och pratade hela kvällen.

Igår var det mest plugg hela dagen efter att jag kommit hem från Norrköping. Pluggar programvarutestning nu, som är ett mycket intressant ämne. Boken är lättläst och rolig också, så det känns inte så betungande att läsa ämnet. Blir nog värre när jag ska försöka läsa in hela kursen i programvarumetodik-teori (kanske bästa kursnamnet hittills) som jag mer eller mindre missat alla föreläsningar i. Dock är det inget nytt där direkt, så det ska nog gå att fixa.

Blir väl lite mindre bloggat nu när tentorna närmar sig, alternativt så tar det fart ordentligt när jag inser vilken utmärkt studieflykt det är. Den som lever får se....

2006-05-21

Poi och bio

Förmiddagen gick åt till att träna poi, det senaste jag fastnat för. I och med de små träningstillfällena vi haft på morgnarna här har jag fått testa på massa olika saker, däribland poi. Poi är alltså en boll som sitter fast längst ut på ett armslångt snöre. Man har två stycken poi som man svänger runt och gör olika konster med (man brukar se folk uppträda med detta på festivaler etc, ofta med eld då...). Det är riktigt roligt, ger en en utmaning som liknar jonglering lite, fast det finns mycket mer variation i det. Troligtvis tas mina poi med till Spanien så kan man leka lite där när man har tid och plats. ;)

Resten av dagen har jag varit med Åsa. Vi åt middag på Sol&Ris nere på stan, en asiatisk restaurang (thai + vietnamesisk mat mest) som är väldigt prisvärd. Efter maten spelade vi lite biljard och gick och såg DaVinci-koden på bio. Den var helt okej, förtjänade inte att bli så sågad som den blivit. Gillar man boken tycker man nog också filmen är helt okej. Mest störande var nog att Robert Langdon spelades av Tom Hanks, vilket fick mig att blanda ihop honom med Forrest Gump under hela filmen. ;)

2006-05-20

Sektionsaktivas sittning

Torsdagen blev väldigt trevlig. Jag har helt själv ordnat hela C-sektionens sittning för sektionsaktiva. Jag har kollat upp vilka som skulle få gå (37 personer på 55 poster, jag hade fyra stycken av dem), bokat lokal på Herrgårn, skickat ut inbjudningar, betalningsinformation, beställt mat och dryck från HG, haft kontakt med vår huvudsponsor som hade fyra personer där, tagit emot alla anmälningar, tagit emot sena anmälningar, bjudit in Staben som skulle gyckla (men som aldrig kom), skrivit ihop ett kort sånghäfte (sångpapper mer) från huvudet, fixat fram en kille som kunde vara toastmaster tillsammans med mig och sedan toastmastrat sittningen. Det var jättekul faktiskt, sittningen blev himla trevlig efter att den tagit fart. Det blev väldigt mycket sjungit för varandra, många roliga låtar.

Var första gången jag var toastmaster på sittningen, men förhoppningsvis inte sista gången. Jag trivs alldeles för bra med att stå och snacka skit inför massa folk helt enkelt. ;)

Fredagen har bestått av ett möte på förmiddagen samt ett lunchmöte där Skill, ett "bemanningsföretag" för studenter, presenterade sig. Det var speciellt inriktat på datafolk och det gick bättre än väntat. De letade efter några att anställa som ville hålla på med programvarutestning bland annat, och folk som var utåtriktade och engagerade. Eftersom jag är en av ca 12 personer som läser kursen programvarutestning och engagerat mig mer än man borde nästan så passade beskrivningen ruskigt bra på mig. De var väldigt intresserade men tyckte det var synd att jag inte ville söka exjobb eller jobb direkt nu. Fanns eventuellt några öppningar eftersom jag hållt på med C# också. Fick även veta från Fredrik att sommarjobb hos Attentec inte är helt omöjligt för mig, men väntar fortfarande på sista besked från dem. Börjar dock bli lite knappt inför sommaren.....

2006-05-18

Näringslivsansvarig

Ibland är det bara enkelt att vara näringslivsansvarig. Jag vill nog tro att jag kan ta på mig en viss del av äran för att det gått så bra under året för sektionens samarbeten med näringslivet, även om det självklart beror på en konjunktursvängning och att företagen äntligen inser att det är dags att söka nytt datafolk. Dagar som idag är det dock svårt att påstå att man själv gjort något stort arbete. Blev uppringd under dagen av två olika företag som ville annonsera efter datavetare och ska träffa ett av dem imorgon. Det är mest att säga ja och så kommer det lite symboliska pengar rullandes till sektionen, pengar som aldrig är helt fel och som definitivt kommer att komma medlemmarna till nytta. Nu när vi har lite att röra oss med kan man verkligen försöka komma på grandiosa planer. Synd att man inte ska vara med i styrelsen ett år till...

Nu sovdags, ska upp åtta och ta en morgonpromenad innan mötet med det ena företaget. Efter mötet ska vi leka lite mer med parakrobatikövningar, jonglering, tai-chi (fortfarande 50% chans för felaktig stavning) och poj (sån där boll längst ut på snöre som man ser folk leka med, de duktigare har eld på sina som de snurrar omkring). Vi höll på nästan hela förmiddagen idag och var ute i det halvmulna vädret, det var verkligen underbart roligt, poj var skitskoj, "reeling silk"-övningen var himla skoj och vi lyckades "nästan" göra en inverterad pyramid på Stina (med mig och Linus ståendes på hennes knän, lutandes ut och sidorna).

2006-05-17

Två dagar med vänner

Två långa dagar med nära vänner. Det är så mysigt när man verkligen tar sig tid till det. Visserligen lider skolarbetet lite av det, men ibland får det faktiskt vara värt det. Igår träffade jag en kompis från Norrköping som jag inte sett på ett tag. Vi satt nere på stan hela dagen, snackade massor, åt en god lunch och delade på lite vin på en måndag. Inte helt politiskt korrekt, men väldigt trevligt. Kvällen gick till att träffa Fredrik, prata och titta på tv-serien 24 som vi snart kollat igenom tillsammans.

Idag har jag gjort ganska mycket nytta på förmiddagen. Jag var ute och joggade vid åtta, tog 5 km spåret men orkade inte riktigt hela vägen. Sista 1,5 km gick åt till att varva gång och spurt istället. Sen tog vi det lugnt på gräsmattan, stretchade och testade på lite parakrobatikövningar som Stina (en av joggarna) kunde sedan tidigare deltagande i en gyckelgrupp. Det var verkligen skitroligt tyckte jag, det byggde mycket på att hon var stark och kunde bära upp min vikt, men också på balans och tillit. Rätt coolt att vi på nästan första försöket klarar av ställningar som innebär att jag står med ena foten på hennes knä, har andra foten bakom hennes nacke och lutar mig rakt ut med händerna ut i luften (ställningen kallas tydligen "flaggstången"). Märks att man har kvar lite spänst och balans från skateboard- och snowboardåkning ändå. Imorgon ska vi också ut och "leka" lite bara. Jogga varje dag är dumt, så imorgon ska vi göra fler parakrobatikövningar, jonglera lite och Linus skulle lära oss lite övningar som ger en kontroll på kroppen från Tai-Chi (stavning okänd).

Lite skola hann jag också med, men mycket av dagen gick åt till att fixa sittningen för de som har varit sektionsaktiva. Jag har fixat hela sittningen och nu har vi beställt maten och skickat ut betalningsinformation också. Jag ska tydligen vara toastmaster under sittningen också, det ska bli himla skojigt (får jag chansen att hålla låda utan att någon kan avbryta). ;)

Eftermiddagen har varit trevlig med Fredrik. Efter gemensam middag tog vi en "liten promenad" ner till stan, längs med Stångån en bra bit, in till stan igen, satt på ett café tills de stängde, gick hem till Ryd, gick ner till och rundade Skäggetorp och gick sen runt i Ryd lite mer. Blev helt klart några mil och en promenad på drygt tre timmar. Mycket trevligt, många ämnen avklarade och skönt att få röra på sig. Påminde rätt mycket om promenaderna som jag hade i Stockholm med David som jag saknat så!

Nu är det sovdags. Åsa kommer nog hem från sin fadderifest snart, eller så gör hon kanske inte det. De har en tendens att dra ut på tiden, speciellt om det kombineras med efterfest. Hur som helst ska jag vara uppe åtta, så jag ska sova nu.

2006-05-15

Vårdcentralen

Nu har jag pratat med vårdcentralen iaf. Det var precis som jag trodde, man gör inget åt det, utan inväntar bara att det ska sluta göra ont. Det verkar vara en spricka i revbenet som jag trodde, hon sa att det brukar göra mer ont efter ungefär en vecka (vilket det gjorde) och att det kommer hålla i sig rätt länge. Som sagt var det inget att göra åt, bara att ta det lite lugnare med de saker som gör ont (inga situps eller nysningar för mig med andra ord)...

Det enda suspekta var väl att jag inte har någon aning om när det hände, hade bara lite ont när jag kom hem från Thailand. Sen dess har det blivit lite värre, men det hindrar mig ju (uppenbarligen) inte från att göra något direkt.

Städpatrullen

Nu har lägenheten blivit städad iallafall. Det gick väldigt snabbt med tio personer som hjälptes åt, så det enda vi fick vänta lite på var att all disk skulle bli ren. Men nu är det levbart här iallafall. Iofs kom hela styrelsen hit för styrelsemöte sen, och det avslutades med "styrelsemys", pizza, thaimat och att vi skräpade ner lite igen. Men inte så farligt, folk tyckte nog att det var så rent att de kunde diska efter sig.

Jämför gärna bilderna, det är marginellt renare nu iaf.


Köket har numera öppna ytor och bänkar som blänker. Mmmmm...


Vardagsrummet (trots lite skräp på bordet som togs bort sen) var iaf beboeligt. Jag tyckte det var något som såg underligt ut ett tag, tills jag kom på att det var golvet jag såg.

2006-05-14

Dansmatta

Nu är det dags att sova, lite sliten efter gårdagen faktiskt. Har mått oförskämt bra, men varit lite trött så här på slutet. Det är fortfarande lite folk här som spelar dansspel och dansar dansmatta, men de ska nog inte stanna så länge. Åsa är nog vaken med dem och de stör ju inte mig så att jag inte kan sova direkt. Trevligt med folk omkring faktiskt, även om det ska bli skönt efter morgondagen när fadderiet städat upp lägenheten efter sig och man kanske kan bo som normalt igen.

Imorgon ska jag upp vid halv nio för att ut och jogga med några andra. Som en mycket bra låt säger: "Imorgon tar jag tag i mitt nya liv.". Låten handlar mest om hur man alltid säger att det ska bli så men inte riktigt lyckas.


"...från och med imorgon börjar jag mitt nya liv.
När väckarklockan ringer är jag redan ute och springer
5 km likt ett lokomotiv.
Jag ska plugga, jag ska tvätta, jag ska bara äta nyttig mat
och jag ska städa rummet varje dag.
Jag ska bli ambitiös och ta initiativ,
för imorrn tar jag tag i mitt liv."

2006-05-13

Hemma sent

Mhmm... Hem vid strax innan sex, vakna nio... Tur att jag lyckades somna om ett tag till trots att jag kände mig så pigg, annars hade dagen kunnat bli riktigt intressant...

Gårkvällen var mycket trevlig med grillning, utekravall, dansande, lyssnande på Eskobar och mycket umgås med Fredrik. Tyvärr lyckades jag tappa bort Åsa när hon gick på förfest med alla andra fadderister och sen träffades vi under resten av kvällen, men hon hade också jättetrevligt så vi överlevde ju.

Idag ska jag bara vara ledig, på sin höjd ska jag plocka undan lite så att CQ kan komma och storstäda här hos oss efter deras ändlösa sykvällar.

2006-05-12

Bild från poolpartyt

Lägger upp en bild från förberedelserna till poolpartyt igår.

Jonas hittade en uppblåsbar madrass och var ju självklart tvungen att testa om den fick plats i poolen. Gott om marginal visade det sig!

Utekravall

Lite allvar så här på förmiddagen. Först ska jag nog ringa några företag om sponsring av sektionen, sommarjobb till mig och ett företagsbesök jag inplanerat åt sektionen på tisdag som inte verkar kunna bli av. Sen ska jag skriva en sammanfattning om tjänsten som projektledare för studiebesök här på LiTH som jag haft under året, så att de kan söka en ny student till nästa år. Det sista jag ska göra idag är väl att skriva klart mitt testamente för posten som näringslivsansvarig, sen har jag varit duktig så det räcker för en dag tror jag.

Nästa år blir det inga engagemang för mig alls, det har jag varit väldigt noggrann med. Det blir sista året på universitetet, så då gäller det att ta de sista poängen, få exjobbet gjort och jobba vid sidan av. Kanske försöka starta upp det egna företaget som jag haft på gång ett tag nu. Det enda jag tagit på mig till nästa år är att sitta med i stadgerevisionsgruppen som ska se över sektionens stadgar, men det tar nog inte många timmar sammanlagt. I övrigt har jag lyckats hålla mig borta från allt som folk försökt få mig att ställa upp på, något jag är ganska stolt över!

Resten av dagen ska spenderas i solen med en god cider och en trevlig bok tror jag. Blir en lagom förförfest inför grillningen med sektionen. Åsa och resten av fadderiet ska presentera sitt tema för sektionen (självklart känner jag redan till det eftersom de bott hos oss i två veckor i stort sett), men det ska bli kul att se dem i full stass och höra dem sjunga för första gången. Jag tror de kommer vara jätteduktiga! Efter grillningen är det Utekravallen, dvs. ett utedisco där alla har sina overaller på. Ska bli kul, fast min overall luktar fortfarande riktigt äckligt efter skumpartyt i Norrköping förra veckan. Jag funderade på att bada med den i poolen igår, men var rädd att den inte skulle torka tills ikväll. Nästa poolparty ska den definitivt tvättas (och alla vet att man bara tvättar en overall med sig själv i, det är enda sättet. :P ).

Lunch är nog en tanke, ska nog ta baguette med brieost i solen, kanske komplettera med något mer matigt också.

2006-05-11

Poolparty och möte

Idag har varit en mycket bra dag. Fick mycket gjort första halvan, då jag programmerade klart hela servern till mitt program. Fick inte igång det riktigt, men nu vet jag iaf vilka program jag måste köra först för att kunna köra min serverapplikation. :)

Eftermiddagen gick åt till att åka ner på stan för att inhandla lite alkohol på Systemet. Väl där (i kassakön) insåg jag att jag glömt mitt pass och att mitt leg är ogiltigt sen i februari. Ska väl ta tag i det någon gång. Men det löste sig iallafall, jag sa som det var att det hade gått ut och att jag glömt mitt leg, men hon tyckte det var så nyligen, så det gjorde inget. (februari = nyligen? hon måste läst fel på några månader).

Efter exkursionen på Systemet låg jag ute i solen och läste om programvarutestning i nån timme tillsammans med alla grannar som också läser C-programmet. Iväg på ett snabbt sektionsmöte där vi valde sekreterare, gav mig (hela styrelsen) ansvarsfrihet för 2003/2004 och åt lite fika. Alldeles lagom långt för att vara sektionsmöte, fler möten borde vara så föredömligt korta.

Kvällen gick åt att ha poolparty, då mina kära grannar letat upp en liten pool (halvmeter hög knappt) som de fyllt med varmvatten. Inte helt fel att spendera någon timme i solnedgången i en pool tillsammans med lite vänner, bra musik och en kaviarmacka. Praktiskt att det var så nära hem.

Köket har blivit lite uppstädat nu också, eftersom jag hade tid att diska medan Markus lagade mat (vi gör så ibland: jag, Åsa och några andra bjuder Markus på maten mot att han lagar den). Det blev en otroligt god ugnsbakad falukorv med krossade tomater, vitlök och olivolja. Mums!

Nu är det sovdags. Det är konstigt att mina jättekorta inlägg som jag tänker skriva alltíd blir så långa. Det är rätt trevligt att få skriva lite, det uppfyller min långa längtan efter att skriva dagbok (sen jag var liten i stort sett) som jag aldrig tagit tag i.

Sovmorgon och dagens program

Idag blev det en lång skön sovmorgon till åtta, det var skönt. Snart tänkte jag sätta igång med allvaret, det är ingen idé att skjuta upp det... Dagens tanke är att äta en härlig frukost i solen snart (även om det är lite mulet är det nog skönt att komma ut), sen ska jag programmera hela förmiddagen. Framåt eftermiddagen kanske jag sitter utanför och läser i den nyinförskaffade programvarutestningsboken som hittills verkar mycket bra.

För övrigt, The Streets är otroligt bra. Det är en ensam kille som till lite bakgrundsmusik sitter och pratar mer eller mindre. Otroligt skön dialekt och bra texter som är rätt vardagliga och gör att man verkligen känner igen sig. Ett bra exempel ser man nedan, hur ofta har man inte känt så egentligen?

The Streets - It was supposed to be so easy
[...]
Today I've achieved absolutely nought
In just being out of the house, I've lost out
If I wanted to end up with more now
I should've just stayed in bed, like I know how
[...]

2006-05-10

Hemmet i kaos

Som jag nämnde i förra posten så är det kaos här i hemmet. Tänkte lägga upp lite bilder för att visa hur det ser ut. För er som inte hunnit se hur jag bor än (ingen pik menad) kan ni ju se lite av det på bilderna, om ni tänker bort allt stök.



Bild 1: Vardagsrummet, taget från sovrumsdörren.


Bild 2: Köket är marginellt mer välstädat än det varit senaste veckan.


Bild 3: Matrummet, bilden taget från köket.

Bloggen drar igång

Nu ska vi se om vi kan få någon ordning på det här. Jag drar igång en blog som jag startade för ett år sen. Efter som alla andra bloggar nu för tiden tänkte jag göra ett försök jag med, jag har upptäckt att det är ett rätt trevligt sätt att hålla koll på vad ens vänner och familj håller på med. Ganska kul att ha för egen del också inbillar jag mig. Bloggen vi hade i Thailand är jättekul att gå tillbaka och läsa.

Har en underbar tid i Linköping nu. Tentorna är om ungefär tre veckor, tills dess har jag förvisso väldigt mycket att göra, men inget schemalagt. Detta betyder tidiga morgnar, programmera hela förmiddagen, lång frukost i solen och eftermiddagarna utomhus i solen spelandes fotboll, frisbee eller slappandes (om en vecka börjar tentapluggandet så smått dock, då blir det att läsa i solen).

Massor av folk hemma hos också. Eftersom Åsa är med i fadderiet är de här hela tiden och syr, gyckeltränar och bara umgås. Igår var andra dagen sen jag kom hem från Thailand som det inte varit minst två personer på besök under dagen/kvällen. Å andra sidan var vi ju inte hemma igår eftersom vi var på fadderutbildning nere på stan. Efter utbildningen spelade jag lite biljard också, något jag inte gör riktigt lika ofta och seriöst som förr, men fortfarande tillräckligt mycket för att det ska gå bra.

Enda problemet med att ha så mycket folk här är att lägenheten tar stryk av det. Det är sååå stökigt här nu, med sygrejer, trådar, nålar, knappar, fadderistkläder för nio personer och massa annat liggandes överallt i lägenheten. Köket är inte heller riktigt gjort för att laga mat åt tio personer, men det fungerar förvånansvärt bra. Vi brukar få lite hjälp med matlagning och diskning också, så det är rätt praktiskt egentligen. På lördag eller söndag ska vi ta hit alla i fadderiet och storstäda hade jag tänkt, de har tydligen dåligt samvete för att ha stökat ner så mycket.