2006-05-29

Kvällen innan tentan

Nu skriver jag från Åsas bärbara dator. Har krupit ner i sängen och tänkte sova alldeles strax. Har dragit på mig en förkylning, så har gått och nyst hela dagen. Då är det nog bra att sova, tänker ju vara frisk snart. Rätt typiskt att jag är sjuk under tentan, känns som om det börjar bli en vana, senast satt jag och knaprade Alvedon under hela tentan för att hålla febern nere...

Imorgon ska jag få besked om sommarjobb. Eventuellt ville de att jag skulle sitta uppe hos dem i Stockholm, så det kanske blir en sommar helt olik vad jag tänkt mig, men ändå väldigt trevlig antar jag. Får se vad som händer på den fronten.

Ikväll såg jag klart hela säsong 5 av TV-serien 24 med Fredrik. Vi har sett alla avsnitt tillsammans de senaste säsongerna (antingen när de går på TV eller genom att ladda ner dem och se dem på datorn när det passar oss). Det var ett omtumlande avslut, så nu får man väl vänta ett år på nästa säsong antar jag.

Ute i vardagsrummet sitter Åsa, Linus, Micke och Joosha och spelar brädspel. De verkar ha trevligt. En annan dag hade jag gärna varit med, men dels är spelet för fyra och dels ville jag inte tänka så mycket som man måste i Settlers. Får bli en annan dag, ikväll var TV ganska lagom.

Godnatt på er alla där ute, nu ska jag drömma om programvarutestning förhoppningsvis, eller åtminstone gå igenom det några varv i huvudet under natten så att jag kan det jättebra imorgon. Jag tror jag brukar göra sånt, för ofta kan jag det bättre på tentan än jag kunnat saker innan, praktisk förmåga måste jag säga...

1 kommentar:

Olle sa...

Mycket praktisk förmåga! Med mig har det alltid varit tvärtom: Jag kan mindre på tentan än jag kunde dagen innan. Nervositet har alltid varit min största fiende - jag gör bäst ifrån mig om jag är litet avspänd. Men litet lagom med adrenalin är naturligtvis en bra sak inför ett prov.

Olle