2006-08-30

Liten värld

Nu är nolle-p på slutet och livet börjar återvända till sina stadiga rutiner - eller borde väl göra det förr eller senare iaf. Idag och halva gårdagen har jag varit hemma från jobbet pga av lite feber och allmän sjukdom, men börjar bli så pass frisk nu att jag nog går till jobbet imorgon åtminstone. Var nog inget farligt, bara kroppen som ville påminna mig om att jag misskött den i någon vecka nu. Så Verkar som att rätt många sjuknar in nu efter nolle-p, speciellt de i CQ som haft mer än fullt upp i två veckor. Fast så har det ju blivit ett underbart nolle-p också, jag har verkligen haft det roligt och C-nollan har varit jättebra. Starkt jobbat alla CQ som lagt ett halvårstid på att förbereda detta och jobba med det!

Har fått tag på en massa bilder från CQ. Det är ganska många faddrar som har fotat och CQ själva verkar ha tagit en del. Det mesta ligger nu på min dator, även om CQs interna bilder nog mest är för Åsas egen del och sen ska tas bort från min dator. Men kul att ha bilderna kvar som minnen på allt som hänt - lär väl lägga upp de bästa på mitt web album alldeles snart, ska bara sortera dem lite först och sådär.

Thaipojken med Simpsons-hunden som var inblandad i "en incident".

En av de roligaste bilderna som finns efter nolle-p är den här. Den säger nog inte så många något, men det är lite otroligt att någon lyckats fånga den lilla thailändske pojken med sin Simpsons-hund på bild. Världen är allt bra liten ibland. Där får man för att man berättar saker för sina vänner - tack Jenni för påpekandet om att det kunde vara han i bakgrunden, nu kommer jag aldrig mer kunna sova lugnt. ;)

2006-08-28

Nolle-p äter tid

Nolle-p har (som ni förstår / har förstått) ätit all min tid de senaste två veckorna. Har hunnit blogga ytterst lite, men är inte så underligt med tanke på att jag knappt varit innanför min egen dörr förutom när det varit fest här. Så kan det vara. Härliga två veckor som vanligt, lite traumatiskt att tänka att det var ens sista nolle-p bara...

Svartan satte en bra slutpunkt på nolle-p. Träffades på morgonen vid åtta-nio nångång med några stycken hemma hos Therese för att sen börja gå mot Miros förfest. Där var väl ett tjugo-trettiotal personer som man inte träffat på länge, mycket mycket trevligt var det. Vidare till plaskdammen och lekplatsen för att njuta av vädret och all dricka man fortfarande hade kvar. Efter detta var det sillfrukost, runda i skogen och grillning på discot på kvällen (hur kan det ta fem timmar att gå en liten runda? beats me every time...). Mellanfesten blev mer en tillnyktring för att slippa bli bakis framåt kvällen och sen gick vi aldrig in på discot till slut. Korv på Statoil är dock väldigt gott!

Nu ska det bli lite allvar igen. Går inte att festa mer än två veckor i sträck tror jag, så nu ska man försöka återgå till rutinerna. Sova tidigt, städa lägenheten och exjobba hela dagarna. Ska bli skoj och jag tror att vissa av mina inre organ är glada över detta.

Återkommer med mer bloggande framöver såklart, tro inte att jag slutat bara för att jag inte haft tid på ett tag.

2006-08-24

Att leva tillsammans med någon...

Att leva tillsammans med någon är inte alltid så lätt. Det uppstår lätt missförstånd, man tycker olika om saker och självklart finns det alltid spänningar på ett eller annat sätt. Ibland kanske den ena vill göra något som den andra inte tycker den ska göra.

Vi hade en sån situation här hemma nyligen. Gick rätt illa. Jag tyckte inte det var en bra idé, så vi hade lite diskussioner och till slut fick jag väl rätt. Men Eskil blev helt förkrossad. Läs mer om hans upplevelse av det hela i Eskils blog.

2006-08-23

Long time no see...


Nu var det ett jäkla tag sen jag skrev här, av den naturliga anledningen att jag inte haft tid överhuvudtaget att sitta här och skriva. Synd, men det har ju varit av trevliga anledningar så mig gör det väl inget egentligen.

5 dagar har gått alltså, vad är det som hänt? Nolle-p är i full gång, så både förra veckan och helgen har varit helt fullpackade. Exjobb på dagarna, träffa nollan och leka på kvällarna. Uttröttande men himla skojigt som sagt!

Pooler, tacos - Mmmmm....

I fredags hade vi "Anders och Fredriks förfest" utanför min lägenhet. Alla nollan, faddrar och en massa folk kom hit. Ca 35 pers kanske? Vi badade pool, käkade tacos och drack lite läsk och cider och öl. Några häfvtränade på parkeringen, medan vi andra umgicks, sjöng och hade trevligt. Ett gyckel från spexgruppen hann klämmas in också, mycket trevligt. Verkade som att nollan hade trevligt också, det är nästan det viktigaste. Efter förfesten gick de flesta upp till Kårallen för att gå på nolledisco, medan jag och en handfull andra stannade i lägenheten för att festa vidare. Blev en sen men mycket mycket trevlig kväll.

I lördags var det badutflykt på dagen med, err, tre nollan och några faddrar. Förvånansvärt få nollan som dök upp, men vädret var ju inte så bra heller. Skoj att bada oavsett och det var ju kul att det faktiskt var fler tjejnollan än killnollan, det händer inte så ofta. Efter badet så var det ÄoPoP (Ärtsoppa, Pannkakor och Punsch - såklart) där jag och Johan var toastmaster. Mycket trevligt, blev en lyckad sittning tycker jag nog. Det var några riktigt bra gyckel, både CQ och URF var riktigt bra på att gyckla. Peter och Miro var självklart skitbra.


Oh well, jobb nu... fortsätter berättelsen och lägger upp mera bilder senare...

2006-08-18

Bilder

Nu har jag lagt upp lite mer bilder på mitt web album. Gå till http://picasaweb.google.com/anders.ivarsson och spana in bilder från Helenas fest och starten av nolle-p. Mer bilder från nolle-p kommer efter hand!

Disclaimer: Är det någon som känner sig orättvist avporträtterad eller utpekad ber jag dem skrika högt till mig, fördelaktligen innan någon annan ser bilderna. :)

2006-08-15

Uttröttande

Ska det vara så? Drygt 100 nya mail bara för att man inte kollat e-posten på en och en halv dag? Pust, man blir ju trött av mindre.

Till exempel som att springa runt och skräna i fyra timmar i gassande sol - det gjorde jag idag. Nolle-p drar igång och de nya studenterna ska tas emot. I år är jag fadder (på eftermiddagarna när det inte är exjobb såklart), vilket idag innebar att jag skulle ta emot och "phösa" de nya. Mycket skojigt var det, gick riktigt bra också. Jag och en megalur och några andra faddrar som hjälpte till höll låda i bra många timmar, sjöng, sprang, hoppade, lekte och fånade oss - allt för att nollan ska känna sig välkommen.

Verkar vara ett bra gäng som kommer hit nu iallafall!

Nu ska här sovas - är helt slut i hela kroppen nu.

2006-08-13

Tänkvärt?

If I could fly, high above the world,
would I see a bunch of living dots
spell the word stupidity?
- Bad Religion, Stranger Than Fiction

Every time you shake someone's hand
and it feels like your best friend,

could it be that it's only superficiality?,
Without regard to well-being, without an inkling of compromise,
handshakes are nothing but a subtle "fuck you"
- Bad Religion, The Handshake

Den amerikanska flaggan... eller... nej, det är ju den
katalanska flaggan kombinerad med EU-flaggan! Vi stötte
på detta i Olot i slutet av semestern. Säger något om Spaniens
förhållande till sina "delstater" och till EU.

2006-08-12

We don't have the balls...

... var anledningen till att det inte blev volleyboll idag, till att börja med åtminstone. Hade dragit ihop lite folk till 18, men folk kom och gick mellan 18 och 19 och ingen hade någon boll att spela med, så det blev lite grilla och spela det mycket absurda spelet Fluxx. Fluxx är ett spel som börjar med en enda regel - du startar med tre kort, du drar ett kort och spelar ett kort. Alla kort är sedan antingen nya regler, nya vinstförutsättningar för spelet eller händelser som händer (man snor kort av varandra, skyfflar runt kort, slänger kort eller på annat sätt hanterar korten). Väldigt skojigt spel, ändrar sig hela tiden och man vet aldrig vem som ligger bra eller dåligt till egentligen. Osäker på om det finns någon riktig strategi för det också. Men alldeles lagom att spela samtidigt som man grillar, pratar strunt och njuter av sommarvädret.

Det blev lite volleyboll till slut på kvällen tillsammans med några TBi:are och två utbytesstudenter från Polen. Var himla skojigt, även om spelet blev lite halvslött. Sen gick jag och Fredrik upp till honom och kollade på två avsnitt av Rome som visat sig bli en mer och mer spännande serie. Mycket bra faktiskt!

Nu är frågan om jag ska sätta mig och spela lite datorspel eller gå och lägga mig? Klockan är förvisso halv två, men känner mig inte trött alls och har inte så mycket imorgon förutom fadderutbildning mellan tio och ett. Blir nog sova trots allt, kan läsa lite i någon bok eller tidning som ligger och skräpar kanske... Godnatt där ute!

Just ja: Stort grattis till min kusin som just födde sin lilla unge (kotten?)! GRATTIS! Hoppas att få se bilderna på Maricka och bebisen jättesnart!

2006-08-10

Utvilad

Ahh... jaa, det verkar nästan stämma. Sov ganska precis 6,5 timmar i natt, mellan kvart i ett och kvart över sju. Vaknade iofs av mig själv kvart i sju och var ganska pigg, men låg och drog mig till kvart över. Så skönt att känna sig utvilad och att vakna av sig själv!

Nu är det exjobb som gäller, volleyboll och Herrgårn ikväll kanske!

2006-08-09

Springa

Har nog rört mig en del i sommar trots allt. Fotboll, volleyboll, halvtimmes promenader till jobbet och stundtals nyttig mat verkar ha satt sina spår. Jag och Fredrik har varit ute och sprungit idag och i måndags och det går sjukt bra. Förra gången jag tog upp springandet efter en lång paus var 2,5 km slitsamt och tog tid, nu joggar man runt det och spurtar sista 500 meterna för att bli riktigt slut. Idag tog det _exakt_ 12.00.0 minuter att springa runt. Antar att det inte är en supertid, men för att vara Anders känns det väldigt bra och känns som om vi ändå håller ett hyfsat tempo.

Ska tydligen vara med i Mjärdevistaffetten om knappt en månad. Attentec där jag exjobbar sätter ihop några lag eftersom de är med och sponsrar tävlingen (som är en staffett för alla företag i Mjärdevi). Attentecs slogan "Engagemang och resultat" gör att de delar in sina lag i två klasser: engagemangsklassen och resultatklassen. I det här fallet ingår jag nog i engagemangsklassen skulle jag tro, åtminstone om man jämför sig med en del av hurtbullarna på företaget som orienterar varje helg, tävlingscyklar eller bara är allmänt vältränade. Hur som helst ska jag springa 3,2 km åt dem, så får väl ligga i och träna lite tills dess åtminstone. Är nog himla bra om jag får igång lite rutiner för detta hur som helst, man mår ju så bra av att röra sig har jag upptäckt (trodde alltid att det var en myt - men icke så tydligen).

Sova lagom

Varför är det så att man är piggast när man fått sova lagom eller vad många skulle kalla för lite? Jag tar mig verkligen inte upp de dagar jag sover sju timmar eller mer, jag blir sååå jäkla seg och hela dagen försvinner i någon dimma. Ibland kommer man väl igång iofs, men vanligtvis är det svårt. Enda gången senaste halvåret när jag varit pigg efter att ha sovit så mycket var i helgen när jag sov till två på dagen, då var jag rätt så pigg faktiskt (men hade väl varit konstigt annars?).

Lagom brukar vara att sova drygt sex timmar, då kommer jag upp utan problem. I natt blev det lite för lite å andra sidan, somnade strax efter två och klockan ringer 07:15 idag. Var segt att ta sig upp, men efter en dusch sitter jag här och är pigg och produktiv. Får se om det håller hela dagen eller inte.

Nu ska jag hämta tvätten och sen ska jag ut till exjobbet och fila till vår algoritm på papper innan vi börjar kravspeca den och sådär.

2006-08-08

Verkliga drömmar

I natt hade jag en så otroligt verklig dröm. Det kändes så på riktigt när jag drömde den. Jag kommer tyvärr inte ihåg mer än några korta minnesbilder från den, men ändå har jag känt att varje gång jag blundat och slappnat av idag har jag varit nära att glida tillbaka till den.

Datorn framför mig... Suddig... Meta-modellering... Mmmm... Den andra världen mer lockande... Allt folket jag träffade där, mycket trevligt.... Hmm, fönster, ljud, kinesiska... Ja just ja, exjobbandet...

Mycket underligt. När jag vaknade av klockan tog det tio minuter innan jag förstod att det var klockan som ringde, tills dess var det bara en naturlig del av drömmen. När jag sedan vaknade var det första jag gjorde att kolla mobilen, för i drömmen hade jag ju pratat med några och jag var tvungen att kolla om det stämde. De fanns inte där, så blev väldigt förvånad och försökte då förstå om jag suttit vid datorn under natten eller inte. När jag insåg att jag inte gjort det började jag kolla mig omkring.

Hmm... Ett rum... Ett fönster... Öppet fönster, sval luft och morgonljus... Hmm, underligt... Mitt sovrum... Vad gör jag här? Jag var inte här nyss?

Det var nästna lite creepy men samtidigt var det en väldigt skön känsla på sätt och vis. Tror inte det var någon dålig dröm, då hade jag nog mått sämre när jag vaknade.

Phew

Egentligen borde det väl det, men konstigt nog gör det inte det...

2006-08-07

Fel adress

Får ganska ofta e-post som inte är menad till mig, jag tror att det finns ett antal Anders där ute som är lite förvirrade över vilken e-postadress de har egentligen. Idag fick jag ett mail från "Bad-nettan" som pratade lite om sin båt, sina barn i lite under min ålder och lite annat. Spännande att läsa, men helt klart inte menat till mig. Folk brukar möta mig med lite blandade reaktioner när jag svarar att de mailat fel person, men det beror väl på vad det handlar om.

När man får klassificerat material från Bofors Defence så kan det exempelvis hända att man inte får något svar alls, eller så får man ett tacksamt svar om att det var snällt och att det inte ska hända igen (och att man gärna får ta bort all information som man fått från sin dator) (Hmm, konstruktionskrav.doc - granatkastare... hmm... lika bra att ta bort kanske...).

När man får automatgenererade brev med någons fulla information för deras SAS Eurobonus Guld-kort så får man uppenbarligen inget svar eftersom det är automatgenererat (och jag orkade aldrig ringa hem till honom).

Folk som köpt bilar av en person men blivit lurade på köpeåret blev rätt irriterade, men kanske inte på mig. Folk som tror att jag är deras hyresvärd blir mest förvirrade och undrar hur de ska få tag på personen i fråga. Offertar och specar på IP-switchar går obemärkta förbi och inbjudningar till skumma brödraskap som har olika gradbeteckningar på sina sammankomster svarar inte heller.

Lite underhållande är det allt att ha ett vanligt namn alternativt en/flera namne som är slarviga med sina e-postadresser. Fortsätt gärna skicka sånt där! :)

Prideparaden

En helt vanlig syn på Stockholms gator - en lastbil packad med män i läderkläder.

En lugn helg i Stockholm har det varit. Skönt att slippa undan galenskaperna i Linköping med fester som "Mister Sommar" och liknande. Istället var jag i Stockholm, träffade Nadja och några av hennes kompisar på fredagen och festade lite lugnt. Som vanligt tror vakten att jag är för full för att få komma in utan att jag har druckit något. Lördagen sov jag och Fredrik till två, gick upp, åt en pizza, drog ner på stan och tittade på Prideparaden, strövade runt på stan lite, käkade en kebab, strövade lite mer och så plötsligt var klockan ett på natten. Skön dag, slapp dag och trevligt att snacka med Fredrik en massa också!

Hann träffa mamma lite också på nattkröken och på söndagsmorgonen, det var himla trevligt. Hon var vänlig nog att upplysa mig om hur trevligt det varit i Jämtland, hur varmt det varit, hur många av släkten de hade träffat och hur myggfritt det varit. Mammor är allför snälla ibland. :(

2006-08-04

Hyperboloid

Genom att endast dra raka streck kan man åstadkomma förvånansvärt runda figurer. Mina strukturer är tänkta att göra samma sak i 3D, men i väntan på gaffatejp kan man rita lite åtminstone. Ni förstår principen åtminstone!

Mot Pride

Bestämde mig nyss för att lämna staden denna helgen också. Åker till Stockholm i eftermiddag för ytterligare en festival. Denna gång är det Pridefestivalen som är på tapeten - något större och välkänd än Svartvinbärsfestivalen. Pride är ett himla roligt tillfälle på året och jag har varit med de flesta åren, tror jag missat ett de senaste fem åren kanske. Tänkte precis som tidigare år se paraden och eventuellt gå med en bit av vägen tillsammans med de HBT:are som jag känner.

Kommer nog inte gå in på området dock, 300 kr för en kväll känns lite väl dyrt och jag har lite pengabrist inför nolle-p ändå. Har dock sparat in en bit på resan, hittade ett bussbolag som heter Comfortfram som kör mellan Linköping, Norrköping och Stockholm. Biljetten kostade 79 kr, så sparar en hundralapp i varje riktning jämfört med X2000 som jag brukar ta. Resan tog knappt tre timmar, så bara en timmes längre restid också - mycket bättre än när man åker med Swebus som envisas att stanna till i varje liten håla på vägen.

Dagens svåra fråga är om jag ska åka hem till lägenheten innan jag åker ner till bussen för att hämta min kamera, eller om jag tror att jag klarar mig bättre utan kameran i Sthlm. Troligtvis hämtar jag kameran, är lite sugen på att fota under Pride tror jag.

Igår försökte jag bygga hyperboliska strukturer, men det visade sig att vanlig tejp inte höll ihop toapappersrullar och papp så bra, alltså får det bli gaffatejp istället. Ska bara låna till mig lite sån! Istället ritade jag lite hyperboloider (heter det så?) på papper, lägger upp någon bild sen kanske så förstår ni principen.

2006-08-03

Hur mycket sommar är det egentligen?

Den frågan kan man verkligen ställa sig. Under alla de veckorna jag varit i Linköping har det inte kännts som sommar så mycket som det gör nu. Nej, jag menar inte att det börjat regna och är skräpväder, den delen släpper jag gärna och den känns inte så himla somrig. Det jag menar är att Linköping verkar ha gått ner i någon kollektiv dvala. Precis som det är meningen att det gör på sommaren - bara att det kommer först nu.

Varför bloggar ingen? Varför händer inget? Tidigare när vädret var fint, man var ute och gjorde saker och hade fullt upp med sommarjobb och exjobb på dagarna så blev det ändå skrivet varje dag i alla bloggar. Nu när jobben är slut, folk bara är hemma och väntar ut regnet så skrivs det inte en enda rad blog. På drygt en vecka tror jag bara det är Markus som presterat ett inlägg. Känns det som iaf. Blogga nu så man har något att göra kvällstid (eller när man väntar på att programmet som tar fyra minuter att starta upp ska starta för tionde gången på en timme)!

Själv så tänkte jag spendera kvällen med att jobba lite och framförallt till att försöka bygga lite hyperboliska strukturer på experiment. Måste göra det i papp (typ toarullar och pappbitar) först innan jag gör något mer seriöst. Lägger upp bilder på resultaten om det blir något!

2006-08-02

Nördtestet kanske hade rätt iaf....?


Loggade just in på banken för att betala en räkning och för att se hur mycket pengar jag hade. Fick se denna synen. Blev väldigt förvånad och tyckte det var lite roligt. Ni som inte förstår det roliga hade troligtvis inte fått 54,8% på nördtestet. Förstår ni verkligen inte kan ni ju göra en sökning på 1337, det borde ge resultat tycker jag.