2006-05-30

anders-is-the-shit.com

Jag pratade med några vänner här om dagen om att man borde skapa en ny blog, t.ex. anders-is-the-shit.blogspot.com. Där kan man lägga upp alla saker man tycker är bra med en själv, skriva om hur duktig man varit och lägga upp bilder på allt bra man gjort. Det vore kanske jättebra för självförtroendet, vem vet? Eller så blir man bara en självgod, dryg jävel - vem vet?

Saker jag skulle lägga där? Ptja, återstår att se. Jag skulle definitivt lägga upp ett inlägg om att tentan idag gick så bra att jag kan äta mina tofflor om jag inte får femma på den. Eller så kunde man lägga upp bilder på de diplom man fått för att man gjort diverse engagemang och liknande åt sektionen och kåren, en del av dem är rätt fina iallafall. Alla arbetsintyg är ju lite peppande, där står det saker som att man gjort ett kompetent jobb, självständigt arbete och så vidare. Många fina ord om en själv. Intyget från Mensa om att jag klarat deras inträdesprov skulle jag definitivt fota och lägga upp, det är en rolig sak att vara självgod åt. Jag funderar fortfarande på om jag ska testa att gå med och se om föreningen i sig är rolig, men nu vet man iaf att man får vara med om man är på det humöret. Eller så lägger man upp bilder och anekdoter från de gånger man varit med riktigt goda vänner och folk man verkligen tycker om, bara mått bra och haft det himla trevligt.

Eller så nöjer man sig med att skriva ett litet inlägg om hur bra man är så här emellanåt, så slipper majoriteten av folket man känner börja tycka att man är för självgod helt enkelt. Ni andra som råkar läsa detta får ha överseende!

3 kommentarer:

Anonym sa...

...Styrka är att känna sina svagheter...

Olle sa...

Taskiga syrror. Men det hon har en poäng: det där med mensa skall du låta vara. Jag tror ditt självförtroende räcker utan det.

Kommer ihåg när jag fick en sömntablett från mamma natten före en tenta för jag kunde inte sova och tänkte att jag måste i alla fall få litet sömn. Lullade iväg dagen därpå med en kaffetermos, löste uppgifterna snyggt och ordentligt och blev aldrig ens stressad. Gick därifrån och tänkte att jag hade nog inte gjort så dåligt ifrån mig. Väl godkänt var mitt stalltips.

När jag fick resultatet var det inte ens underkänt - det var absolut ingenting. Fick inte ett enda poäng på någon av uppgifterna. Sedan dess har jag aldrig tagit en sömntablett.

Hur stora är dina tofflor?

Olle

Anonym sa...

I really enjoyed looking at your site, I found it very helpful indeed, keep up the good work.
»