2006-07-20

Datornörd och chockträning

Har man chockrört sig för mycket när man kvider av smärta pga. träningsvärken i magen när man nyser? Troligen, men gud vad skoj det är! Var ute och spelade fotboll någon timme idag, underbart att komma ut och röra sig och var precis lagom nivå på spelet! Gjorde dessutom två nickmål vilket ökade min målstatistik med 400% under de senaste fem matcherna eller så. ;)

Lagade mat med Fredrik och Sanna också. Mums! Potatissallad och kassler, så lätt men ändå så gott. Gjorde pannacotta till efterrätt som vi åt efter fotbollen, lyxkänsla som för en direkt tillbaka till Spanien. Åååh vad jag längtar tillbaka ibland.

Ibland glömmer man bort hur datornörd man är, men så händer det att man bara kommer på det igen. Kom just på mig själv med att prata om ickemotsatsförhållandet mellan konst och algoritmer med Micke, för att sedan gå över på att fråga vilken hans favoritalgoritm är och vilket som är hans favoritbevis inom datavetenskapen. Aaah, det är bara att välkomna tillbaka den sidan av mig själv. ;)

Resultatet blev följande:
Algoritm: Merlin Sort (nåja, kanske inte, men ändå?)
Bevis: Svårt val, väljer mellan kompletthetsbeviset för Turingmaskiner, beviset för att man aldrig bestämt kan säga om en godtycklig algoritm kommer att avsluta eller hela bevisgången för NP-kompletta problem.
Kommentera gärna med era egna favoriter!

Inga kommentarer: