2006-07-17

Swiss bank account

Insidan av stadshuset i Zürich - fina väggmålningar

Ännu ett litet utdrag från mitt semesterbloggande som ska skrivas om till resedagbok, i väntan på den kompletta texten. Detta är om resan till Barcelona och stoppet i Zürich.

Idag åkte jag ner till Schweiz, käkade en lunch och startade ett bankkonto för att sedan åka vidare. Nästan iallafall. Hade ju några timmars bytestid på flygplatsen i Zürich på väg till Barcelona, så jag passade på att åka in till stan. Flanerade längs någon gata som såg stor ut, vilket gjorde att jag hann se deras mycket fina stadshus, gå en bit i deras hamn och se fyra stycken H&M-affärer. Käkade naturligtvis på McD, mest för att ha en aning om vad det skulle kosta mig. Hade ju ingen koll alls på vad en Schwizisk Franc var värd, så fick chansa på att det var ungefär som resten av världen. Troligtvis min dyraste lunch på donken någonsin. Fick dock inget bankkonto avklarat, ställde mig bara utanför den häftigaste banken och kikade in lite (det ser precis ut som på filmer) och tog ett foto också, men mer än så blev det inte. Tyvärr, det hade varit häftigt att säga att man åkte till Schweiz, käkade en lunch och startade sitt bankkonto.

Skrev tydligen några rader om spanskan efter första natten i Barcelona

[...] Har ju dock Fredriks potenta parlör som hjälper mig i alla knipor, framförallt har han ju lärt mig att jag inte ska säga "Hola guapo" till killarna jag möter. Andra nyttiga saker att kunna säga är ju bland annat "Konstruir torres tiene que ser excitante" (Bygga torn är mycket upphetsande) eller "Mierda, debiera haber estudiado espanol" (Helvete, jag borde pluggat spanska) eller min favorit kanske "Te lo dijo sinceramente. Debieras provar una crema de labios." (Jag säger det i all välmening, du borde testa lypsyl).

Så här i efterhand kan jag ju konstatera att frasen "Konstruir torres tiene que ser muy excitante" kom väl till användning när jag visade mina spanskkunskaper för spanjorerna i Balaguer. De var mycket imponerande (och de som inte kunde engelska och som inte hört förklaringen om hur jag lärt mig den spanska jag kunde blev väldigt förvånade).

Inga kommentarer: