2006-07-17

Meta-bloggande

Nu har det länge stått still i folks bloggar, verkar som att hela Linköping ligger lite i stitlje nu under sommaren. För att ha något att skriva om (jag flyr lite från det stora projektet att skriva reseberättelsen klar) och för att slippa skriva om att jag exjobbar fortfarande och inte så mycket händer där, så tänkte jag mig att producera en meta-blog, dvs. en blog om bloggar. Here goes.

Notering: Skulle någon ha något emot att deras blog blev länkad härifrån får ni säga till, så tar jag bort den. Utgår dock från att allt som läggs upp på nätet är tillräckligt publikt för att kunna länkas från min blog.

Cynical stuff by Miro Karjalainen - This is a quite different blog, containing different thoughts and matters that cross Miro's confused brain. Most of its' content is highly interesting and thoughtful, with an occasional nut-case story or at the most semi-interesting entry. However, if one is interested in computers or Miro in general perhaps, go here and read. Great English too!

Dutts blog av Dathui - Den här bloggen är lite som en blandning mellan Miros blog som nästan bara behandlar skumma tankar och de flesta andras bloggar som är mer lika en dagbok som beskriver vad de gjort. Dathui beskriver dels saker som händer omkring honom, men blandar det med intressanta tankar och idéer som han har. Ganska djupa inlägg ibland om tankar, känslor och annat som är intressant att få inblick i för oss som känner honom. Underligt färgschema? :)

Bluerain av bluerain - Den blog som kanske är mest lik min egen, dvs. fungerar mest som en dagbok om vad som hänt i hennes liv. Kul att läsa för vänner och bekanta, samtidigt som den också innehåller en del funderingar, tankar och reflektioner kring vad som händer i hennes och andra vänners liv.

Len's blog av Len Widleheyt - Unik blog på många sätt. Sättet att blanda presensbeskrivningar av vad som görs i hans liv (ofta i form av att han sitter vid datorn och tänker tillbaka på vad som hänt under den senaste tiden) blandas med komplett nonsens som lättar upp, lägger till en dimension och tillför mycket intresse till bloggen. Jag förundras framförallt av hur han skriver bloginläggen, jag skulle aldrig kunna producera något. Kanske blir man sån av för mycket anime?

Min elektroniska soapbox av Markus - Jag är, precis som han själv, imponerad över att han har hållit uppe bloggandet. Hade kanske inte väntat mig det, men å andra sidan ska man inte tro för mycket om folk i förväg och man borde väl lärt sig vid det här laget att Markus kan förvåna en både en och två gånger. Positivt för det mesta. ;) Kul att läsa om vad som händer i hans liv,även om det (precis som de flesta andras) är ungefär samma saker eftersom vi bor i samma lilla stad och umgås på samma lilla sektion i samma små kretsar. Nästan iallafall.


Slut på meta-bloggandet för denna gång. Eventuellt borde jag varit mer djupsinnig och analytisk, men det orkar jag inte med denna gång. Kanske blir en uppföljare till meta-bloggen om jag orkar nån dag.

1 kommentar:

dathui sa...

Tre saker.
1) Passande beskrivning av min blogg, tack :)
2) Det är "dathui", litet d, alltid.
3) Klaga inte på mitt färgschema :P