2006-09-21

Ett riktigt bloginlägg

Ptja. Har väl skrivit en del intressanta bloginlägg på sistone, men har blivit rätt mycket blaj också. Har definitivt inte skrivit så mycket om vad jag gjort på sistone, utan har varit mer tankar och funderingar. Vet inte vad folket som läser den här (gör någon det?) tycker om det, men det kanske ändras tillbaka igen, vem vet.

En anledning till att det inte har skrivits så mycket kan vara att det inte händer så fasligt mycket spännande varje dag som det gjorde i somras till exempel. Har kommit in i lite mer rutiner nu, vilket är väldigt trevligt. Går till exjobbet varje dag, går framåt varje dag - även om de två senaste dagarna har varit väldigt frustrerande. Det har varit en massa krångel mer jar-filer som inte innehåller den nya versionen av koden även fast de borde, javadoc som inte stämmer överens med varken vad man tycker koden borde göra eller vad den faktiskt gör, program som beter sig mer än underligt (en .classpath fil har ett visst innehåll, men när den byts ut mot en _identisk_ .classpath från servern som endast har en annan tidsstämpel slutar skiten att fungera - man lagar och den ser precis likadan ut ändå, tills man commitar till servern... mycket spännande). Dessutom har jag insett att det inte är någon idé att ta en backup på en fil som heter .classpath och spara som något annat i samma katalog. Windows låter mig nämligen inte döpa om filen tillbaka till .classpath eftersom det är ett otillåtet filnamn. Idioti!

I övrigt är väl det största som har hänt att vi har flyttat isär rummen för nån vecka sen (är det så länge?). Har alltså det som tidigare var sovrummet som både datorrum och sovrum nu - känns lite som att vara tillbaka i den gamla ettan, fast med tillgång till stort kök och andra förmåner. Fungerar förvånansvärt bra att dela på lägenheten också, inga problem alls hittills - även om vi inte är hemma så mycket samtidigt eftersom båda är ute och ränner på kvällsaktiviteter, hos kompisar eller bara är instängda vid datorn när vi väl är hemma. ;) Städade dock upp hela lägenheten igår och i förrgår, så snart kan jag nog lägga upp en bild på hur mitt "nya" rum ser ut.

2 kommentarer:

dathui sa...

Det där med omdöpning gäller bara i explorer, du kan knappa ihop ett litet program så kan du döpa om dem till .classpath igen

erikx sa...

Låter bra, det där med eget rum alltså! Att kollektiva lite är roligt. Dina antispam ord man ska skriva i blir fan bara jävligare för varje gång jag kommenterar.