2006-07-03

Njaa

Det visar sig att Spanien ar ett gudsförgätet land (läs: Internetlöst). I de stora staderna (som Bilbao pa norra kusten som vi ar i nu) sa har de faktiskt ett internetcafé, men i ovrigt ar det helt omojligt att fa tag pa en dator med Internet. I den senaste halvstora byn vi var i och fragade hanvisade de oss till en stad fem-tio mil bort for att fa tag i det enda Internet som fanns. Spannande. Mobiltackningen tillsammans med det faktum att det blir ruskigt dyrt gor att vi inte garna kopplar upp oss med pappas mobil. Vi har gjort det en eller tva ganger, men det har varit sa dalig mottagning att det knappast gar att ta emot mail (9600 baud, jippie!).

Vi har iallafall haft en mycket fin forsta vecka. Jag har skrivit en del pa pappas dator som kommer upp nar vi kommit hem, tills dess kommer har en ultrakort version av vad vi gjort. Bilder kommer det ocksa mer av sen, men dar finns en hel del riktigt fina att visa.

Vi har under den senaste veckan varit mest i Pyreneerna. De forsta tva natterna stannade vi i Barcelona och vi hann se ratt mycket av staden, aven om det sjalvklart ar massor kvar att gora (bland annat se insidan av Sagrada Familia som vi inte gjort an). Sen akte vi rakt upp i Pyreneerna och har foljt dem upp och ner langs med den spanska gransen mer eller mindre. Vi har ocka varit inne en svang i Andorra som troligtvis ar det absurdaste och konstigaste land jag varit i. Mycket suspekt.

Nu har vi natt langre vasterut, enda till atlantkusten. Vi ar nu i Bilbao och har sett Guggenheimmuseet och igar sov vi i Pamplona dar forberedelserna infor en veckas festande och tjurrusningar var i full gang.

Mer kommer senare, men underbart ar det har nere iallafall. I bergen har det varit lite svalare, aven om det ar narmare 30 grader pa dagarna. Harligt soligt och fint vader, aven om det varit sma skurar pa eftemiddagarna nastn varje dag i bergen.

2 kommentarer:

bluerain sa...

Låter underbart! Väntar på bilder och mer detaljerade beskrivningar av resan!

Hoppas ni inte stressar er igenom resan för mycket! Låter som om ni har åkt rätt mycket på rätt kort tid. Men det låter också som att ni har trevligt och har hunnit njuta, så det är nog ingen fara! Ta ett besök i Sagrada Familia på vägen tillbaka; helt fantastisk byggnad. Gaudí var inte så dum han som arkitekt! Hinner ni ska ni besöka Parc Güell också. Även där har Gaudí satt sin prägel!

Har åkt upp till Stockholm för att fira min födelsedag med föräldrarna. Det blir nog fest eller tårta eller både och nere i Linköping också. Får ta det när du har kommit hem då ;)

dathui sa...

Oh, jag är en aning avis :)

Som Jenni sa, hoppas ni inte stressar för mycket, se mycket är kul men man ska hinna _se_ det man faktiskt passerar ocså.

Vad är så suspekt med Andorra? :P

Ser fram emot en middag med berättelser och bilder när du kommit hem :)