2006-11-20

Funny Farm

Har spelat ett spel ett tag nu som heter Funny Farm. Antar att en del / de flesta som läser den här bloggen har testat det. Det är iaf ett spel där man ska associera sig vidare i en graf som kopplar samman massa ord. Exempelvis leder order "on the farm" vidare till "cow" som leder vidare till "holy cow" som leder till "hinduism" och så vidare. Eller "on the farm"->"goat"->"llama"->"Dalai Lama" osv... Att det är på engelska gör det extra lurigt, men också mycket roligare.


Notera att jag öppnat alla kartor

Har iofs inte spelat på några veckor nu, men när jag spelade kom jag rätt långt. Jag och Sanna har gjort allt nästan helt själva och jag har bara fått hjälp med ett fåtal ord egentligen. Har öppnat alla kartorna och tagit nästan allting iallafall. Hittat alla de fyra gula ledtrådsorden också. Och lite sånt där. Mycket hjälp från Wikipedia har det ju blivit kan man säga.

Nu har jag iaf lyckats slita mig, får väl se om man orkar spela klart spelet någon gång också. Tänkte öppna alla ord och sen ta slutlösningen, men har inte orkat. Nåja, det får vänta. Någon som kommit längre på egen hand? (Och utan fusk Simon!?).

1 kommentar:

olsner sa...

Jag vill bara påpeka att jag inte letade efter fusk. Det bara dök upp.

Och då när jag hade 90-98% av lösningen i färdigt format blev det plötsligt roligare att öppna alla kartor än att bara klura (hmm.. kommer inte på något.. fortfarande inget.. eller? nähäpp, inte det...). Visst att fusk "är dåligt", men syftet med hela prylen är ju ändå min underhållning. Det är helt enkelt roligare att fuska lite än att sitta fast.

En princip som gäller så mycket mer än Funny Farm. (Dock ej tentamina, tyvärr)