2006-11-17

Kartbeställning

För drygt en månad sen beställde jag en karta. Det var en mycket fin karta, som var pacific centered och som visade hela världens utseende. Mysigt. Den beställdes från Australien. Kom häromveckan att tänka på att den aldrig kommit, och när jag tittade efter så hade de aldrig tagit betalt för den heller. Konstigt.

Har kollat upp det hela nu. Efter lite mailade så har jag fått bekräftat att den var slut vid beställningen, men att den kommer till Mr. Mason Blunt som jag beställer från om några dagar. Skoj. Har småpratat lite med Mason om vad jag ska göra med den och i allmänhet. Han hade halkat efter i affärerna på grund av en öronsjukdom som kostat honom hörseln nästan helt. Å andra sidan skulle han just gifta sig, så jag antar att allt inte var pest och pina åtminstone. Berättade lite om vad jag skulle göra med kartan också.

Planen är att den ska sitta uppe vid min arbetsplats. Att den är pacific centered beror på att jag såg en sådan karta på Arlanda någon gång när jag var rätt liten och förundrades över hur Sverige plötsligt låg längst uppe i ett hörn av kartan bara för att man ändrat synvinkel lite. Det påminner mig att alltid se saker i livet ur flera perspektiv och att försöka hitta nya synvinklar på saker.

Jag tänkte också använda den till att peka ut ställen i världen där jag varit och ställen i världen dit jag vill. För tillfället är det 22 länder/ställen i världen som jag varit på och lär bli några fler när jag åker ut och reser snart. En liten bit på vägen till att uppleva hela världen alltså! ;) Om jag fortsätter att snitta ett land per år kommer jag inte hinna besöka jordens alla länder, så man får väl börja öka lite helt enkelt. Å andra sidan - om jag fortsätter att snitta fem nya länder per år som jag gjort detta året (Schweiz, Spanien, Andorra, Thailand, Estland) så kommer jag väl hunnit se det mesta innan jag fyllt femtio nästan? Jaja, det är väl en lite galen dröm kanske, men målet är att komma en bit på vägen iallafall!

1 kommentar:

Max sa...

Jag får väl rekommendera 43 Places då...