2006-11-08

Reseplanerande

Nu börjar reseplanerna ta lite mer form. Har ingen att åka med, så då får man göra det bästa av situationen. Planerna på transsibiriska järnvägen får helt enkelt vänta lite. Det är kallt och mörkt där i december, men ska man dessutom vara ensam - nä, då får det vara.

Istället drar jag nog ner till Bangkok. Resan blir en del dyrare än jag tänkt mig, men det går nog att klara. Blir troligare billigare än transsibiriska ändå, fast där hade man fått åtta dagars boende också förstås. Oh well, borde gå på kring 10 000 kr för flygresan tur-och-retur, så jag överlever nog.

Från Bangkok är planen att ta sig ner till Koh Pha-Ngan eller liknande thailändsk ö i söder. Där har jag varit förut och vill verkligen tillbaka. Verkar vara ett bra ställe att fira jul på också, plus att man får chans att träffa en massa folk och förhoppningsvis en del svenskar. Verkar som om många ska fira jul just där. Då får man se till att hitta några man trivs med som man kan resa med ett tag. Efter jul/nyår tänkte jag vända mig norrut och bege mig genom Thailand till Laos, Vietnam och Kina. Efter Kina blir det nog tillbaka till Bangkok för hemresa, men då har jag fått en liten försmak av de olika länderna åtminstone. Blir nästan två veckor i varje land och lite mer i Thailand, dock mer än två veckor i Kina om jag får bestämma.

Någon som känner för att följa med förresten? Haka på hela tiden eller en del av tiden! Ni har ändå inget bättre för er när ni är lediga hela julhelgen!

Ska passa på att göra en efterlysning också. Har någon sett min Thailands guidebok? Borde ha den här hemma, men den finns verkligen inte. Har jag lånat ut den till någon?

Det ska bli så kul! Vill åka nuuuuuu!

2 kommentarer:

Illvillja sa...

Du har glömt att planera in Belgien :(

Anonym sa...

Är inte det minsta avis.. Är inte!! *intala sig själv*
Hmm... Är nog lite avis ändå! :D

Mest på Vietnam. Det var ett underbart land det lilla jag såg. Dit SKA jag åka tillbaka till!

Längtar efter att få resa jag med. Får se vart nästa resa tar mig. Förmodligen Vietnam och Nya Zeeland iaf :D